Bugün Günlerden Berkin


Berkin Elvan Katledileli 2553 Gün Oldu! Devlet Katili Koruyor!


Haziran Ayaklanmasının yaşandığı günlerde tarih 16 Haziran 2013’tü ve Berkin Elvan gaz kapsülüyle vuruldu. 269 gün komada kalan Berkin, 11 Mart 2014 sabah 07.30’da Şehit Düştü! Bu yıl şehitliğinin 6. Yılı. Berkin Elvan’ın cenaze törenine 3 milyon kişini katıldı. Milyonlar Berkin için ayaklandı. “Berkin Elvan için Adalet” dediği için onlarca kişi gözaltına alındı, tutuklandı ve hapis cezaları aldı. AKP iktidarının hep korkulu rüyası oldu 15 yasındaki 16 kiloda olan Berkin.


“Sokaklarında büyüdüğü, devletin gerçek yüzünü polisiyle tanıdığı, adaletsizliği, yoksulluğu, eşitsizliği gördüğü ve devrimcileri-devrimciliği tanıdığı İstanbul’un Okmeydanı Mahallesi’nde; polis tarafından bilinerek, istenerek, basına hedef alınarak vurulduğunda henüz 14 yasındaydı. 269 gün komada kaldı. Berkin ayları aşan sürede yaşam mücadelesi verirken biz de komada kaldığı her günü ve sonrasında geçen zamanı Berkin için adalet mücadelesine dönüştürdük. 269 gün birlikte direndik Berkin’le. O aylarca aldığı her nefeste adeta “yaşamak bir görevdir yangın yerinde” diyerek ve katillerinin yüzüne “beni öldüremediniz!” diye haykırırcasına direndi. “(DEV-Genç)


O günü Berkin’in annesi Gülsüm Elvan şöyle anlatıyor: “Cumartesi gecesi Gezi’ye destek için Okmeydanı’nda yürüyüş vardı. Gazdan ne evde durabiliyoruz, ne dışarıda. Sabaha kadar ayaktaydık, gün doğarken etraf sakinledi. Tanıdık birini bulursam alır kahvaltıya getiririm diye ekmek almak için fırına gitmeye hazırlanıyordum. Berkin, elimdeki 5 lirayı çektiği gibi kapıya fırladı ve ‘aneyyy, senin ayağın sakat, bir olay olursa koşamazsın, kaçamazsın, ben gideyim, hem sokakta arkadaş bulursam kahvaltıya getirebilir miyim?’ dedi. Tam onu aramaya çıkıyordum ki zil çaldı. ‘Berkin kafasından yaralandı, hastaneye götürüldü’ dediler. Çıktık, daha biber gazi kokusu ve polisler vardı. ‘Berkin ameliyata alındı’ dediler. Avukatlar gelip biber gazi kapsülü dediklerinde yıkıldık, bittik. Polisler yolu kapattığından ambulans hiç gelememiş. Oğlumu getirdiklerinde kalbi atmıyormuş.”



269 gün boyunca Berkin Elvan yaşatılabilmek için, katillerinin yakalanması ve yargılanması için direnildi ve hala direniliyor.
Berkin için adalet istemekten 6. Yıl geçse de vazgeçilmedi. Berkin’in vurulduğu yerde adalet çadırları açıldı ve açlık grevleri yapıldı. Berkin’in dosyası AKP faşizmi kapatmak istedi. Mücadele edildi. Berkin Elvan’ın ölümünün sorumluları cezalandırılsın istendi. İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş gerçekleştirildi. Mücadele halkın öfkesini, özlemini, kinini, umudunu, sahiplenmesini açığa çıkardı. Katillerin korkulu düşü oldu. Erdoğan o korkuyu “Yatıyorlar kalkıyorlar Berkin Elvan diyorlar” sözleriyle itiraf etti.


„Güneşin doğması gibi, yağmurun yağması gibi, yıldızların gökyüzünde parlaması gibi doğal olanın, kendi doğallığında yapılması gerekenin yapılması için iki adalet savaşçısı savcıyı rehin aldı. Böylesi bir durum, faşizm için bile utanç vericidir! AKP, katilleri halkın karşısına çıkarıp yargılamak yerine katliam yapmayı tercih etti. Adalet için rehin alınan savcısını gözden çıkardı. Adalet savaşçısı Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol’u katletti. Faşist AKP katil polislerinin, savcısından daha değerli olduğunu kanıtladı. Verdiğimiz mücadele bitmedi. Sürüyor. Katiller cezalandırılana kadar da sürecek. Geçen her gün, yaşadığımız her yeni acı, ölen her insanımız kinimizi, hıncımızı biliyor. Adalete olan inancımız, özlemimiz ve katillere duyduğumuz öfke nasıl milyonları sokağa döken çığı söküp getirdiyse, zulmün saraylarını yıkan depremi de yaratacak!“ (DEV-Genç)


Berkin Elvan’ın mahkemesinde esas sorumlular ve “emri ben verdim” diyenler hala yargılanmıyor.

“Berkin için adalet” demeye ve “esas sorumlular yargılansın” demeye devam edilecektir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.