Bu Ne Korku: “KHK’lar İptal Edilsin” Gecesi Yasaklandı

“Direniş Meclisleri”nin cumartesi günü Şişli’de, “KHK’lar iptal edilsin, OHAL Komisyonu kapatılsın” şiarıyla düzenleyeceği konsere kaymakamlıktan ‘yasak’ kararı getirdi.

Direnişler Meclisi ise yasağa tüm kamuoyunun tepki göstermesi çağrısında bulundu.

Onbinlerce kamu emekçisinin KHK’lar ile işlerinden atılmasına karşı Nuriye Gülmen’in başlattığı direniş bir bilinç yarattı. Yüksel direnişi KHK ile işlerinden atılan emekçilerin sesi ve umut oldu. Gelinen aşamada AKP iktidarına hiç bir maske takmasına izin vermeyen Yüksel direnişi AKP’nin en büyük düşmanlarından biri. İşleri ellerinden alınan emekçiler ile ilgili söyledikleri tüm yalanlar Yüksel direnişinin gün gün ördüğü direniş duvarına çarpıyor. Bu da Yüksel direnişine özel önem (!) vermesine sebep oluyor. Hiç bir yasa, hiç bir kanun, edep, ahlak, şeref ölçüsü tanımaksızın Yüksel direnişçilerinin her hareketine engel olmaya çalışıyor.

Konseri planladıkları gibi gerçekleştireceklerini duyuran direnişler meclisi tüm sanatçılara bu keyfi yasaklara dur demek için birlik olma çağrısında bulundu.

Direnişler Meclisi ise konserin yasaklanması ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada iptal kararına tepki gösterilirken şu ifadelere yer verildi:

“KHK ile ihraçlar başladığından beri 100’e yakın insanımız girdiği bunalım ve çaresizlikten yüzünden intihar etti veya inşaat ve benzeri işlerde hayatını kaybetti. Bizler bu durumun kader olmadığını, izlenen baskı politikalarının bir sonucu olduğunu, bu sorunların birlik ve dayanışma içinde olursak önlenebileceğini biliyoruz. Talebimizi yüksek sesle söylemek ve sanatçı dostlarımızla güç alabilmek için bir dayanışma konseri tertipledik. Ancak usulsüz, yasal dayanaklardan yoksun bir biçimde Şişli Emniyet’i ve kaymakamlık yoluyla yasaklandığı tarafımıza bildirildi. Uzun süredir sanata, sanatçıya, tiyatro oyunlarına, oyunculara ve konserlere getirilen bu yasakların, bu yasakçı zihniyetin bir şekilde aşılması gerektiğidir.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.