BU BİR AFET DEĞİL, KATLİAMDIR!

Dün yaşanan deprem ile ilgili TAYAD’lı aileler bir açıklama yaptı. Yaptıkları açıklamada AKP faşizminin önceden olacağı öngörülen depremler ile ilgili hiç bir önlem almadığına vurgu yaptı. TAYAD’ın açıklamasını yayınlıyoruz:

BU BİR AFET DEĞİL, KATLİAMDIR!

Maraş’ın Pazarcık ilçesi merkez olmak üzere 7.4 şiddetinde gerçekleşen deprem, 10 ildeki halkımız etkilemiştir. Yüzlerce insanımızın hayatını kaybettiği, binlerce yaralımızın olduğu açıklandı. Televizyonlarda ve sosyal medyadan gelen her haberin sonuna “dehşet görüntüler var” diye ekleniyor.

Bu doğanın bilinen her an olacağı tahmin edilen deprem olgusuna hiçbir önlem alınmamıştır. 17 Ağustos depreminden bugüne onlarca ölümlü deprem geçirmiş olan halkımız bugün de depremlerle katledilmeye devam ediyor. 20 yıldır ülkemizi yöneten AKP faşizminin doğal afetlere karşı hiçbir önleminin olmadığı açıktır. İktidar sahipleri halkı iliklerine kadar sömürüp duran, yüzen, yürüyen, uçan saraylarda yaşarlarken güvendedirler.

Oysa halkımız çürük, en küçük bir mühendislik bilgisi taşımayan binalarda ölmeye devam etmektedir. Bu asla bir afet değil katliamdır. Bu katliamların sorumlusu oligarşidir, faşist AKP iktidarıdır! Siyasi sorumlular her katliam sonrası ağızlarını açtıklarında “halkımız asılsız haberlere itibar göstermesin” diyor. Hiçbir önlem alınmamış, yoksulluğuyla başbaşa bırakılmış halkımızın yaşadığı deprem bölgesinden gelen haberler dehşet diye nitelendirilirken sorumluların “spekülatif’ haberleri önleme gayretkeşliğine düşmesi gerçekleri gizleme çabasıdır.

Yine alınyazısı, kader diyerek geçiştirilmek istenmektedir. “Yaraları sarıyoruz”, “afet bölgesindeyiz”, “halkımızın yanındayız” söylemleri yalandır, riyakarcadır.

Halkın büyüyen öfkesinin önüne geçemeyeceklerdir. Depremde yıkımlara, ölümlere neden olan yoksulluğumuzun sorumlusu AKP iktidarıdır!

Depremde hayatını kaybeden halkımızın katili AKP iktidarıdır! Depremde hayatını kaybeden ve yaralanan her insanımız için ADALET İSİTYORUZ!

TAYAD’lı AİLELER

Sosyal ağlarda paylaşın