Bolivya’da Amerikancı Darbe Morales’e İstifa Ettirdi

Bolivya’da seçimleri Morales’in kazanması üzerine ABD destekli Carlos Mesa destekçilerine sokağa dökülme çağrısı yaptı.

20 ekim’de Morales’in kazanması üzerine ABD Carlos Mesa seçimde hile yapıldığını iddia ederek tüm ülkedeki taraftarlarını sokağa döktü. Bunun üzerine Morales de halkı sokağa çağırdı. Polisin kışkırttığı gösterilerde 3 kişi öldü ve yüzlerce insan yaralandı. Dünya basını da Venezüella’da yaptıkları gibi ABD’nin kışkırttığı gösterileri Morales’i diktatör, baskıcı gibi göstermek için kullandı. İki gün önce polisin de göstericilere katıldığı haberleri servis ederek Morales’in meşruluğunu yitirdiği görüşünü yaymaya çalıştı.

 Carlos Mesa Morales’in katılmadığı seçimler yapılana kadar destekçilerine sokak gösterilerine devam etme çağrısında bulunmuştu

En son bugün Bolivya’da Eva Morales’in yüzde 47,8 ile kazandığı seçimlerin ardından başlayan gösteriler sürerken, Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanı Williams Kaliman, okuduğu bildiriyle Devlet Başkanı Evo Morales’in istifasını istedi.

Morales Direnmedi!

Genel Kurmay Başkanı’nın çağrısı üzerine Morales direnmeyerek kazandığı seçimi iptal ederek  istifa etti.

Benzer bir komplo ile darbe girişiminde bulunulan Venezüella’nın başkanı Maduro konu ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Kardeş Devlet Başkanına karşı düzenlenen darbeyi kategorik olarak kınıyoruz. Dünyanın sosyal ve politik hareketleri olarak ırkçılığın kurbanı Bolivya yerli halklarının hayatının korunması talebiyle harekete geçeceğimizi ilan ediyoruz”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.