“Bizi asla susturamayacaksınız; unutmayacak ve affetmeyeceğiz. Halk düşmanları; kazanmak için savaşacağız. Genel af, faşist devlete ölüm” Pablo Hasel

Hasel, “Ülkemizde olan bitene ilişkin farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Sadece benim değil hepimizin özgürlükleri üzerinde büyük baskı ve saldırı var” 

 Pablo Hasel emperyalizmi şarkıları ile teşhir ettiği, dünyada faşizme karşı verilen mücadeleleri desteklediği için cezalandırılmak isteniyor.

 Hasel “terörizm övgüsü, monarşi ve devlet kurumlarına iftira” suçlamaları sonucunda dokuz ay hapis cezası almıştı. Hasel’e teslim olması için cuma gününe kadar zaman verilmişti.

Pablo teslim olmayarak girdiği üniversiteden polis tarafından dayanışmacılar ile birlikte gözaltına alındı. Polis Hasel’i de gözaltına alarak üniversite binasından çıkardı. Hasel, gözaltına alınmasından hemen önce polislere seslenerek “Bizi asla susturamayacaksınız; unutmayacak ve affetmeyeceğiz. Halk düşmanları; kazanmak için savaşacağız. Genel af, faşist devlete ölüm” dedi.

Hasel’in tutuklanmasının ardından Hasel’in memleketi Leida ve Barcelona başta olmak üzere İspanya’nın birçok kentinde binlerce Hasel destekçisi sokaklara döküldü. Göstericiler, çöp konteynerlerini ateşe verirken göstericiler, Hasel’in serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Sosyal ağlarda paylaşın