“Biz Onları Gördüğümüz Zaman Xızır’ı Görmüş Gibi Seviniriz” Demişti Ebru…

Dersim halkının kutsalı dağ keçilerinin avlanması için açtığı ihaleyi tepkiler üzerine iptal eden Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, bu sefer  ABD’li bir avcıya av izni verdi. ABD’li avcı 7 Aralık’ta bir dağ keçisini vurmak için ava çıkacak.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürlüğü’nün verdiği izne göre ABD’li Bradley Garrett Van Hoose, Salördek’te 7-13 Aralık arasında bir dağ keçisini vurmak için avlanacak. 

Halkın kutsalına saygısızlık yapmaya and içmişçesine verilen bu izin AKP faşizminin Alevi halkına, özellikle Dersim halkına olan düşmanlığı ile verilmiştir. AKP faşizminin bir türlü hizzaya getiremediği Dersim halkının değerlerine yapılmış bu saldırı bilinçlice yapılmıştır. Ve bu av izni verilen şahsın ABD’li olması ise ayrıca Dersim halkına mesajdır. “Ben senin değerlerini tanımam, satarım!” diyor AKP!

Ölüm orucu direnişini sürdürdüğü günlerde topu topu 17 tane kalmış dağ keçileri için av izni çıkartılmasına isyan etmişti Ebru. 200. gününde eriyen bedenine rağmen dağ keçilerine üzülmüştü Adalet Şehidi Ebru.  Bir yanda bir kaç gün sonra hayatını kaybedecek, açlıktan kaynaklı ağrılar sancılar içerisinde ülkesinin ve memleketinin değerlerini düşünen, dağ keçilerini dahi dert eden ERDEM, diğer yanda halka, halkın değerlerine, inançlara düşman doymak bilmez düzen siyaseti, siyasetçisi…

Doğa böyle mi korunuyor? Bir kaç tane kalmış dağ keçisi için av izni çıkartmak için her türlü alçak yönteme başvurarak mı? ABD’liye av izni veren kurumun adı: Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü!  İktidarın da adının açılımı, AKP’nin yani; Adalet ve Kalkınma Partisi!!!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.