Bitmeyen Grup Yorum Korkusu

AKP’nin polisi yine İdil Kültür Merkezi’ne baskın yaparak içerde bulunan 5 kişiyi gözaltına aldı.
Sultan Gökçek, Bergün Varan,Tuğçe Tayyar ve ismi henüz belli olmamış 2 kişinin gözaltına alındığı baskın kültür merkezinde yapılan film gösterimim sırasında oldu.

Faşizm, on yıllardır susturmak için bin bir türlü yöntem kullanmasına rağmen susturamadığı Grup Yorum’u “bir ümit” bundan önce denenmiş yöntemleri tekrar deneyerek susturmaya çalışıyor. Zira Grup Yorum’un çalışmalarını yaptığı kurumları bundan önce onlarca defa basarak, grup elemanlarını gözaltına alıp işkence ederek, tutuklayarak susturmaya çalışan faşizm hiç bir sonuç alamamış aksine Grup Yorum gün geçtikçe büyümüş, milyonlara konser verir hale gelmişti.

BASKI ve ZULÜM GRUP YORUM’U BÜYÜTÜR

Tarihinde uğramadığı baskı ve keyfiliğe bugünlerde uğruyor Grup Yorum. Hem de dünyanın her yerinde.
Konserleri yasaklanıyor, gerek Avrupa’da gerekse ülkede konserlerine polisler baskınlar düzenleyip müzik yapmaları engelleniyor. 4 koldan saldırarak susturmaya çalışılan Grup Yorum’u susturamıyorlar. Bunca baskıya rağmen yaklaşık 40 beste yapan Grup Yorum ülkede ve dünyada irili ufaklı 50’ye yakın konser yaptı.

“Fırtına olanlara rüzgar neylesin/ Günü doğuranlara gece neylesin /Yüreği bir olanlar Yürüyoruz zafere/ Paylaştıkça çoğalan Bu sevda bizim/ Onur, namus, adalet Bu sevda bizim /Onur, namus, adalet Bu kavga bizim

Son yapılan baskın ise Grup Yorum’un Yıldız Kenter sahnesinde vereceği konser öncesinde yapılması çok açık ki yapılması planlanan konsere engel olmak için.
AKP faşizminin son 3 yıl içinde her seferinde sonuç alamadığı uygualama şu şekilde işliyor: Konseri yapacağı öngörülen grup üyeleri keyfi bir şekilde gözaltına alınıyor hatta tutuklanıyor. Ama engel olamaya çalıştıkları konserin gerçekleşeceğini görünce polis ile ablukaya alarak, insanlara saldırıp gözaltına alarak konser yapılmasına engel oluyor…
Grup Yorum 198 gündür kendilerine uygulanan baskılara karşı açlık grevinde…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.