Bir Yanında Zulüm Bir Yanında Direniş Olan Bir Aile Evlatlarını Sahipleniyor – EBRU TİMTİK’İN AİLESİ AÇLIK GREVİNDE

Tüm yoksulluklara, zorluklara karşı okuttukları yeğenleri, kuzenleri.. için dünyanın farklı köşelerinde bir aile Açlık Grevinde!

19 Nisan’ da, Halkın Avukatları’ndan olan ölüm orucu direnişçisi Ebru Timtik’ in ailesi açlık grevine başlayacaklarını açıkladı.

Ebru Timtik’ in kuzeni, ajansımıza yaptığı açıklamada:

“Bugün aldığımız kararla yarından itibaren 5 günlük açlık grevi ile Halkın avukatlarının, Grup Yorum’ un ve Mustafa Koçak’ ın mücadelesinde yanlarında olduğumuzu duyurmak istiyoruz. Ebru ablanın 3 kuzeni ve 3 teyzesi olarak 5 günlük açlık grevinde olacağız. Ebru ablanın dayısı, yengesi ve eniştesi de birer gün olmak üzere desteğini sunacaklar. Ayrı yerlerden fakat aynı sebeple ortak bir ses olmak adına bu bir hafta boyunca açlığımız dışında dövizler, videolar ve türkülerle Ebru ablaların yalnız olmadığını onlara hissettirmek istiyoruz.”

diyerek açlık grevine gireceklerini duyurdu.

Aile üyeleri açlık grevine İstanbul, Dersim, Almanya ve İsviçre’den katılacaklar. Kuzenleri; Ümran, Seda, Ezgi, teyzeleri Sultan, Yıldız, Nuray , dayısı Yıldırım, yengesi Özlem ve eniştesi Cafer

Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal 5 Nisan Dünya Avukatlar gününde açlık grevi direnişlerini ölüm orucuna çevirmişlerdi. Bu gün ölüm orucu direnişinin Ebru Timtik 107. Aytaç Ünsal ise 76. günündeler.

Ebru Timtik 13 yıl 6 ay aldığı cezadan sonra bir avukat olarak bütün yasal yolların kapandığını göstererek bedenini açlığa yatırdı. 7 Nisanda ki mahkemesinde şunları diyerek halkın haklının yanında olduğunu yineledi: “Müvekkilim Helin Bölek adil yargılanma hakkı için ve türkülerini özgürce söyleyebilmek için şehit düştü . Ben onun avukatıyım, onun taleplerini dile getiriyorum. Ölüm orucunu ben tercih etmedim. Halkın Avukatlarını ölüme sizin de dahil olduğunuz yargı sistemi mahkum etti. Mesleki ve siyasi olarak bizi öldürmeye çalışıyorlar. Ben sadece bunun şekline karar verdim. Direnerek mi olacak yoksa sesiz sedasız mı? Şimdi her şey çok sadeleşti. Ya öleceğim ya da taleplerim kabul edilecek…

Dersim’de kopkoyu bir yoksulluğun içinde büyüdüler. Zulüm, baskı, hep başlarında yanlarındaydı. O yoksulluğun içinde okudular… Timtik ailesinin bazı çocukları o yoksulluğun içerisinde zorluklarla da olsa okuyup avukat oldular ama geldikleri o yoksulluğu yaşadıkları adaletsizlikleri unutmadıkları için düzenin değil halkın avukatı oldular.

Şimdi de bir yanları zulüm altında bir yanları direnişte. Ebru Timtik ‘ in kardeşi Barkın Timtik’ de aynı şekilde halkın avukatı olmayı seçtiği için 18 yıl 9 ay ceza aldı.

Halkın Avukatları isteseler çok iyi bir maddi imkanla yaşayıp, iktidar yalakalığı yapıp, tüm adaletsizliklere göz yumabilirlerdi. Fakat onlar onurlu bir şekilde halkın, haklının avukatları olmayı seçtiler.

Yasal her yolu denediler fakat onlarda cevap alamayınca 2000-2007 ölüm oruçlarında avukat Behiç Aşçı’ nın yaptığı gibi, adaletsizliğe karşı bedenlerini açlığa yatırdılar. Müvekkilleri hücre hücre erirken, kendileri tüm zorluklara karşı okuyup, avukat olup adaletsizce onlarca yıl ceza alırken buna kayıtsız kalamadılar.

Ebru Timtik hem kardeşi hem aynı büroda çalıştığı meslektaşları için yatırdı bedenini açlığa, yine aynı büroda çalıştığı Aytaç Ünsal’ la beraber. Şimdi ise bu haklı mücadelesinde ailesi de paylaşacak açlığını.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.