“Bir annenin yüzüne karşı “çocuğun ölsün” denir mi?”

Özgür tutsak Didem Akman’ın annesi evladına ve kendisine yapılan adaletsizlikleri bir video ile anlattı.

Anne kızının 18 şubat tarihinden beri açlık grevinde olduğunu dile getirdi.

2 mart’ta ziyaretine gittiğinde 3 ay iletişim cezası aldığını öğrendiğini, bunun üzerine hücresinde tek kaldığı için ya hücresine bir arkadaş veya bir refakatçi verilsin ya da arkadaşlarının yanına verilsin talebi ile savcılıklara verdiği dilekçeler kabul edilmediğini anlatıyor.

Bunun üzerine adalet bakanlığını arayarak aynı taleplerini dile getirmesini üzerine telefonun diğer tarafındaki yetkilinin verdiği cevap faşizmin direnişler karşısındaki acizliğini ifade ediyordu. “açlık grevini bıraksın bakarız!” Bu cevap haksızlık ve adaletsizlik karşısında direnenlere karşı faşizmin suçluluğunun ifadesidir. Açlık grevini bıraksın bakarız diye ifade edilen yaşatılan haksızlığın ve adaletsizliğin itirafıdır.  Bıraksınlar bakarız yalanını yıllardır -hiç bir işe yaramadığını bildikleri halde-  tekrar ediyor faşizm.

Adalet bakanı yetkilisinin “bıraksınlar” demesi üzerine anne;  ölsün mü, kızım haksız ve hukuksuz ağır şartlar geçsin diye açlık grevine başladı, keyfinden mi açlık grevine başladı… yani ölsünler mi?” sorusunu sordu.

Ölsünler!

Didem Akman’ın annesine de “ölsün” cevabını verdi. Anne “bir annenin yüzüne karşı evladın ölsün denir mi?” sorusunu soruyor.

Faşizmin ahlakı yoktur. Annelerin önünde evlatlarına öldüresiye işkence yapan, tecavüz eden faşizm, annelerin yüzüne karşı “ölsünler”  demekten utanmaz. Çünkü ahlaksız ve alçaktır…

Didem Akman sürdürdüğü ölüm orucunun 62. gününde.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.