Bilimadamı Övgün Ahmet Ercan Gözaltına Alındı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan gözaltına alındı

Ülkemizde yaşanan deprem sonrası jeoloji mühendisleri, yer bilimciler, deprem uzmanlar televizyonlarda, sosyal medyada deprem ile ilgili bilgiler veriyor. Depremin sebebi, yaşanan yıkımın sorumlularını, neler yapılması gerektiğini anlatan yayınlar yaptılar.

Övgün Ahmet Ercan da bu bilimadamlarından biriydi. Övgün Ahmet Ercan yüksek jeofizik mühendisi. 1999 Gölcük depreminin ardından Türkiye’de halkın deprem konusunda bilinçlenmesi konusunda çalışmaları ile tanınmıştır.

Şon yaşanan depremden sonra deprem konusunda çarpıcı gerçekler açıkladı. Bu açıkladıkları bilimsel gerçeklerdi.

AKP gözaltına aldı.

Öylesine bilim düşmanı, bilim ile öylesine çatışma halindeler ki utanmadan bir Yüksek Jeofizik Mühendisi’ni gözaltına alabildiler. Ne için?
“halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ettiği içinmiş!

Asıl olarak bilimsel gerçeklerin dillendirilmesini istemiyorlar. Ahmet Ercan üzerinden bilimadamlarına mesaj veriyorlar. “GERÇEKLERİ SÖYLERSENİZ BAŞINIZA GELECEKLERE HAZIR OLUN” mesajı bu.

Çıkarıldığı mahkemede yurtdışı yasağı koyularak denetimli serbestlik ile serbest bırakıldı.

AKP bilimadamlarını gerçeği söylediği için gözaltına alıp, ceza veriyor. İleride tutuklayacağından da kimsenin şüphesi olmasın…

Bilimadamlarının da bu yaşanan keyfiliğe sessiz kalmaması, örgütlenmesi ve halkın örgütlenmesi için mücadele etmesi gerekiyor.

Sosyal ağlarda paylaşın