Beyza Gülmen’den Duruşmaya Çağrı: “Gelirseniz sizi görecek, yanında olduğunuzu bilecek.”

Nuriye Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen ve çeşitli demokratik kuruluşlar tarafından yapılan açıklamalarda, Nuriye Gülmen’in 13 Ocak’taki duruşmasına çağrı yapıldı.
Nuriye Gülmen’in mektup yasağı nedeniyle duruşma öncesi bir çağrı yapamadığını vurgulayan Beyza Gülmen, onun yerine kendisinin çağrıda bulunduğunu belirtti.

Beyza Gülmen çağrısında şöyle dedi:
“Bir insanı dört duvar arasına kapatmaları yetmiyor, sevdiklerinden tamamen izole etmeye çalışıyorlar. İşte bu sebeple, bu seferlik kardeşi olarak ablam adına ben sizi davet ediyorum mahkemeye. Gelin ve adaletsiz bir yargılamayı görün diye yazıyorum, gelin ve bu adaletsiz yargılama karşısında ablamı yalnız bırakmayın diye yazıyorum.”

“Ablam tweet’leri okuyamıyor!”
“Ablam mahkeme salonuna her girdiğinde tüm heyecanıyla dönüp umutlu gözlerle gelen insanlara bakıyor. Ufak bir selam bile onu öyle çok mutlu ediyor. Ablam yalnız olmadığını biliyor fakat yanında olduğumuzu görmek de istiyor. Sosyal medyadan yazılanlar, ortaya konulan dayanışma çok önemli ama ablam ne yazık ki bu tweet’leri okuyamıyor. Fakat gelirseniz sizi görecek, yanında olduğunuzu bilecek.”

Sosyal ağlarda paylaşın