Berkin’in Katillerinden Annesine ve Babasına Dava

Berkin Elvan'ı vuran polisin kimliği açıklandı - istanbulgercegi.com

Berkin’in katili hala elini kolunu sallayarak dışarda gezerken, Berkin’in anne ve babasına dava açıldı.  Gaz tüfeğini kullanan katil polis Fatih Dalgalı’nın yargılandığı davanın 23 Eylül 2020 ve 29 Ocak 2021’de görülen duruşmalarından sonra anne ve babanın yaptıkları açıklamalar sebebiyle ayrı ayrı dokuz yıl dört aya kadar hapisleri isteniyor.

Berkin Elvan’ı haziran ayaklanmasında polis katletmişti. Mücadele ile, bedel ile emek ile… özellikle Avukatlarının başarısı ile Berkin’i katleden polisin kimliği belli olmuştu. Fatih Dalgalı.  Tabii ki Berkin’in katili sadece tetiği çeken polis değil. Polis amirlerinden, İçişleri bakanına, “emri ben verdim” diyen dönemin başbakanı da Berkin’in ve tüm Haziran ayaklanması şehitlerinin katili.

AKP faşizmi ve özellikle Erdoğan halkın çocuklarını katlediyor ve katledilenlerin ailesinin, akrabalarının, arkadaşlarının ağızlarını açmasını istemiyor. Katile katil, cinayetten sorumluya sorumlu denmesine tahammül etmiyor. Şimdi, utanmadan katlettikleri çocuğun katillerine ceza vermedikleri gibi, adalet istedikleri için aileye ceza vermek, mümkündür ki hapse atmak istiyorlar.

Daha önce de AKP şefi, faşist Erdoğan, Berkin’in annesini, Berkin’in ölümünden 3 gün sonra yuhalatmıştı.

Sosyal ağlarda paylaşın