Berkin Elvan’ın vurulduğu yerde keşif yapılacak

Gezi Direnişi sırasında, kafasından gaz fişeğiyle vurularak öldürülen 15 yaşındaki Berkin Elvan davasının 11. duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, avukatların olay yerindeki keşif taleplerini kabul ederken Berkin’i gaz fişeğiyle vurarak öldüren sanık polis Fatih Dalgalı’nın kaçma şüphesi olmadığı ve duruşmalara katıldığı için tutuklanması talebini reddetti.

Okmeydanı’nda gezi direnişi sırasında başından gaz fişeği ile vurulması sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan için vurulmasından 6 yıl sonra olay yerinde keşif yapılacak.

Berkin Elvan davasının 11. duruşması bugün görüldü. Mahkeme heyeti, avukatların olay yerindeki keşif taleplerini kabul ederken Berkin’i gaz fişeğiyle vurarak öldüren sanık polis Fatih Dalgalı’nın kaçma şüphesi olmadığı ve duruşmalara katıldığı gerekçesi ile tutuklanması talebini reddetti.

DURUŞMA ERTELENDİ

17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Berkin Elvan’ın ailesi, Gülsuyu’nda öldürülen Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik, HDP Milletvekilleri Ahmet Şık, Oya Ersoy, Musa Piroğlu ve Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel katıldı. Duruşma, SEGBİS sistemiyle bağlanan tanık polislerin dinlenmesiyle başladı.

Berkin Elvan’ın ailesi sanık Fatih Daşgalı SEGBİS’le bağlanmadan önce duruşmayı terk etti. Gülsüm Elvan ”Yalanları dinlemeyeceğim” diyerek tepki gösterdi.

Sanıkların tutuklanması yönündeki talebi bir kez daha reddeden mahkeme heyeti, sanığın yaptığı görev itibari ile kaçma şüphesinin bulunmadığını belirterek bu talebi reddetti. Duruşma 8 Mayıs Çarşamba gününe ertelendi.

HAKİME TEPKİ

Elvan ailesinin avukatlarının beyanına geçildiği sırada üye hakim telefonuyla ilgilenmeye başladı. Hakimin tavrı üzerine avukat konuşmasına ara verip beklerken hakimin telefonuyla ilgilenmeye devam etmesi tepkilere neden oldu. 

Mahkeme heyeti, Berkin Elvan’ın avukatlarının olay yerindeki keşif taleplerini kabul ederek, keşif yerinde güvenlik önlemlerinin alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne Müzakere yazılmasına karar verdi.

Berkin Elvan’ın vurulmasından 6 yıl sonra, 10 Nisan tarihinde yapılacak keşif öncesinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasına karar verildi.

Birgün

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.