Belçika’nın başkentinde polisin katliamına öfke

Belçika’nın başkenti Brüksel’de 500 kişi bir araya geldi. Gözaltına alınan ve gözaltı sırasında emperyalist ülke’nin katil polislerinin gözetimi altındayken önce bilincini ardından hayatını kaybeden 23 yaşındaki genç Ibrahima Barrie için bir araya gelen öfkeli kalabalık katil polisleri taşlayınca geri durmayan katil polisler toma’nın ardına sığınarak eylemcilere saldırdı.

Öğlen saati 15’de merkezi karakol’un önünde başlayan eyleme 500 kişi katıldı. Aralarında ölen gencin yakınları, arkadaşları ve zulme karşı olanlar vardı. İstedikleri kesin bir açıklamaydı ölen gencin ölme şekline dair. Neden öldü, nasıl öldü? Son zamanlarda dünya genelinde katil polislerin arasında popüler olan bir gözaltı cinayeti mi?

Avrupa’da ırkçılıktan, ülkemizde katil AKP iktidarına uşaklıktan katilliğe soyunan polisin bu son katliamına tepki büyüktü Belçika sokaklarında.

17.00’da eylemcileri dağıtan polis bazı göstericileri gözaltına aldı. Bu olaylar gerçekleşirken alana habersiz giren Belçika Kralı Filip polisi paniğe sokmuş ve hemen etrafını koruma altına alıp u dönüşü yaptırmış.

Eylemlerden önce Brüksel Mahkemesi tarafından yapılan açıklamada ölen genç için soruşturma açıldığını açıkladı. Lakin bunu açıklarken “kasten işlenen bir cinayet olmadığını ve bunun için soruşturma açılmadığını belirti.

Eylemlerden sonra mahkeme akşam yeni bir açıklama yaparak otopsi raporu ve toksit raporu istediklerini açıkladı.

Sosyal ağlarda paylaşın