Belçika’da son 3 ay içerisinde intihardan dört ölüm

Avrupa’da intihar yaygınlaşıyor. Mutsuzluk, çaresizlik, yalnızlığın yarattığı umutsuzluk insanları intihara sürüklüyor. Emperyalizmin Uyuşturucu ve kumar politikalarının sonucunda Avrupa’da yaşayan Türkiyeliler de bu bataklığın içerisinde yaşamlarına son vermeyi çare olarak tercih ediyorlar.

Belçika’nın değişik şehirlerinde son üç ayda 4 Türkiyeli gurbetçi canına kıydı.

Recep Seymen; 57 yaşlarında Zonguldak doğumlu maden emeklisi birisi. Heusden-Zolder’de şehrinde oturuyor. Uzun zamandan beri yoğun bir şekilde kullandığı uyuşturu bunalımı sonucu  evinde intihar etti.

Ömer Aldemir; 30 yaşlarında Bursa doğumlu pazarcı olarak yaşamını sürdürüyordu. Genk şehrinde oturuyordu.

Serkan Akkıran; 28 yaşlarında Zonguldak doğumlu ve Genk şehrinde oturuyor. Yalnızlığın getirdigi ve sorunlarını tek başına çözemedigi için oda evinde intihar etti.

Mustafa (….); 32 yaşlarında Kayseri dogumlu bir çocugu olan ve Beringen şehrinde oturuyordu. Bundan 9 yıl önce Almanya’da uyuşturucu taşımaktan yakalanıp cezaevi yatmış ve sürekli uyuşturucu kullanan biri. Evinin bahçesinde kendini asarak intihar etti. 4 yaşında bir çocuğu vardı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belçika Halk Cephesi şöyle dedi:

Bu intiharlarla da gördük ki ;Emperyalistler halklarımızı yozlaştırarak deger yargılarını yok etmek, vatan ve halk sevgisini bitirerek düşünemez ve sorgulamayan bir toplum yaratmak istiyor. Bu sorunlara karşı çaresiz degiliz. Çare örgütlenmek ve mücadele etmektir. Uyuşturucu ve Kumara karşı örgülenelim. Bu bataklıga karşı Halk Meclislerinde Örgütlenelim.

Belçika Halk Cephesi

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.