Belçika’da Polis Saldırısı: 400 Gözaltı!

Fransa’da başlayan Sarı yelekliler olarak bilinen halk harekiti bu Pazar Belçika’nın başkenti Brüksel’de gösteri yapmaya karar vermişti.

Bugün saat 14.00 civarında Belçika polisi göstericilerin etrafını sardı ve alanda bulunan eylemcilerin tamamını gözaltına aldı. Polis’in çok sert saldırdığı gözlemlenen eylemlerde polisin dediğine göre 400 kişi gözaltına alandı.

Gözaltıları görüntüleyen Muhabirimiz Deniz Demirkapı’da ters kelepçelenerek gözaltına alındı. Gösterilerin içinde olmamasına, kortejin dışında olmasına rağmen, salt görüntü aldığı için muhabirimize saldıran polisin keyfiliğini muhabirimiz Fransızca slogan atarak teşhir etti.

Haftalar öncesinden başvuru yapılmasına rağmen eyleme izin verilmedi. Brüksel Belediye Beşkanı Sosyalist Paltili Phillipe Close gösteriyi yasakladı. Polis dağılın çağrısı yapmadan saldırdı. Saldırı emrini direk Phillip Close’dan geldi. Göstericilere saldıran polis 400 kişiyi gözaltına aldı. Etterberk’teki 20 kişilik tuvaletsiz hücrelerde tutuluyorlar. Gözaltındakilerin tuvalet ihtiyaçlarını plastik şişelere işeyerek gördükleri gözaltında bulunan insanlardan alınan haberler arasında.

Henüz serbest bırakılan yok.

SON DAKIKA

Gerçek Haber Ajansı muhabiri Deniz Demirkapı bugün Brüksel de sarı yeleklilerin yapmış olduğu eylemde görüntü alırken gözaltına alındı. Sarı yeleklileri çember altına alan ve saldırmak için hazırlık yapan Polisler, çemberin dışında olan insanların görüntü almasına dahi izin vermiyorlar.

Posted by Gerçek Haber Ajansı on Sunday, May 26, 2019

Ayrıca alanda bulunan iki Halk Cepheli’de gözaltına alındı.  Gözaltına alınanlar bir askeri merkezde tutuluyor. Gelişmeleri belirli aralıklarla okurlarımız ile paylaşacağız.

Çemberin dışında yaşananlar

Belçika Brüksel'de sarı yelekliler eyleminde polisler eylemcileri gözaltına alıyorÇemberin dışında olan muhabirimizden gelen bilgileri sizinle paylaşıyoruz.Çemberin dışında olan kimsenin çemberin içine girmesine izin verilmiyor, çemberin içindekiler de dışarı çıkamıyorlar.Çemberin dışındaki insanları tek tek gözaltına almaya başlamışlar

Posted by Gerçek Haber Ajansı on Sunday, May 26, 2019
Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.