Belçika´da 28 Kişi Açlık Grevinde

Direnişlerle Dayanışma Komitesi’nin 19 Mart’ta yaptığı „Ölüm Orucundaki Halkın Evlatlarının Açlığına Açlığımızı Katalım“ çağrısı üzerine Belçika genelinde, şu ana kadar kesinleşen bilgilere göre, 28 kişi açlık grevi yapıyor.

Anvers’te 8 kişi, Heusden’de 7 kişi, Mons’ta 5 kişi, Maasmechelen-Maseik’de 3 kişi, Brüksel’de 2 kişi, Liege’de 2 kişi, 1 kişi de Sint-Truiden’den
olmak üzere, 28 kişi açlıklarıyla ölüm orucundakilerin açlığını paylaşıyorlar. (Yeni bilgiler geldikçe haberimizi güncelleyeceğiz.)

Dayanışma Komitesi’nin önceki günkü çağrısında şöyle denilmişti:

”Helin Bölek, İbrahim Gökçek ve Mustafa Koçak’ın ölüm orucu direnişine destek olmak amacı ile açlık grevi yapıyoruz. 1 gün, 2 gün, 5, 10, süresiz… kim ne kadar yapabiliyorsa katılalım.”

Bu destek eyleminin amacı da şöyle açıklanmıştı:

„Açlığımızı onların açlığına katarak sadece onlarla dayanışmak onlara güç vermekle kalmayacağız, ölüm orucu direnişinin korona virüsü salgını gündeminin arkasında kalmasına engel olacağız. Korona virüsü ile oluşan paniğin ve korkunun direnişin sesinin duyulmasına engel olmasına izin vermemiş olacağız“

SAG’de 22. Gün

Öte yandan, Brüksel’de Yılmaz Aydın’ın süresiz açlık grevi bugün 22. gününde devam ediyor.

Sıla Yerden Oğurlu ve Berfin Şahin’in 10 günlük açlık grevleri 6. gününde devam ederken, Hülya Çelik yeniden başlatmış olduğu açlık grevinin 2. gününde.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.