Belçika’da 2 yaşında Kürt çocuğunu öldüren polise 1 yıl hapis

17 mayıs 2018. İngiltere’ye geçmek için bir kamyonete sıkıştırılmış göçmenler Belçika’nın Mons şehri civarında polis takibine yakalandı. Belçika polisi hiç bir sebep yokken insan dolu minibüsü taradı. Polisin tarayarak durdurduğu minübüsün içinden, makineli silahtan çıkan kurşunun isabet ettiği 2 yaşında Mawda bebek annesinin kucağında dışarı çıktı. Ve annenin “imdat, ambulans!” çığlıkları polisin “yere yat, kıpırdama” emirleri ile karşılanmıştı. Henüz daha canını teslim etmemiş halde iken Mawda bebek, annesini kelepçelemişti polis.

Mawda bebek o gün hayata gözlerini yumdu. Polisin kurşunu Avrupa’nın orta yerinde, daha 2 yaşındaki bir bebeğin canını almıştı.

12 şubat günü Belçika adaleti Mawda bebeği vuran polise 1 yıl hapis cezası verdi. Yaşanan olay sonrası bir çok tartışmanın yaşandığı Belçika’da polisin minibüsü taramak dışında yapabileceği çok şey olduğuna dair fikir birliği var.

Ancak Belçika adaleti göçmen dolu minibüsü süren şoförü 2 yaşında bebeği vurarak öldüren polisten daha suçlu buldu.  Mawda’yı vuran polise 1 yıl minibüsü süren şoföre 4 yıl hapis verdi Belçika adaleti.

Belçika’nın gerici faşist partisi NV/A politikacıları Mawda’nın öldürülmesi olayında sorumluluğun tamamı ile ailede olduğunu, polisin masum olduğunu savundu. Onlara göre polis işini yapmıştı. Verdiği karar ile, mahkeme de polisin işlerinin arasında -bir çok şekilde durdurabileceği- içi insan dolu aracı otomatik silahla tarayarak durdurmak olduğunu savundu…

Sosyal ağlarda paylaşın