Böyle olur kapitalizmin koronaya karşı alacağı önlem

Belçika Avrupa’da korona salgınının en yoğun yaşandığı ülkelerin başında geliyor.

Korona ile ilgili bilgi kirliliğinin tüm Avrupa ve hatta tüm dünyada söz konusu olduğu bu günlerde rakamlar, önlemler, ölümler kafa karışıklığı yarattığı gibi kapitalizme güvensizliği de büyütüyor.

29 ekim itibari ile Belçika’da 1 günde karşılaşılan vaka sayısı 12687 kişi. Toplam vaka ise 333.718 kişi.

15 ekim tarihinden itibaren bazı kısıtlamalara gidilen Belçika’da kafeler, restoranlar, spor salonları kapalı. Ayrıca evlere gelen misafir sayısına sınırlama getirildi.  Miting-basın açıklaması benzeri eylemlere de katılımda sınırlama getirildi.

Yani halkın sosyal hayatını kısıtlayan bir çok “önlemler” alındı.

Ancaaak!!!

Hastalığın bulaşmasında en önemli etken olan

Binlerce işçinin çalıştığı fabrikalar açık!

Okullar açık!

Büyük marketler açık!

Casinolar  açık! (kumarhaneler)

Bet centerler açık! (iddia bayileri)

Genelevler açık!

Görüldüğü gibi korona ile ilgili önlem adı altında yapılanlar halkın sosyal yaşamına yönelik. Kapitalist çarkın dönmesine engel olmuyor yüzbinlerce korona vakası.

Evinize bir iki misafir geldiğinde kapınızın polis tarafından çalınmasına alışmalısınız ancak bin kişinin çalıştığı fabrikada çalışmaya devam ederken bir saçmalık aklınızın ucuna bile gelmemeli.

Bir kaç arkadaş ile bir parkta oturup sohbet etmeniz yasaktır zira açık park bulmanız mümkün değildir ancak aynı arkadaş gurubu ile kumarhaneye gidip tüm cebinizdekileri kumara verebilirsiniz.

Bir hak gasbına karşı bir yerde eyleme katılmamalısınız zira gözaltına alınabilirsiniz, para cezası alabilirsiniz.

Aklı olan herkesin görebileceği bu saçmalıkları kapitalizmin çarkının dönmesi için.

Kapitalistlerin daha fazla kazanması için fabrikalarıyla, kapitalizme uygun ve faydalı beyinler üreten okulları ile ürettikleri ürünleri sattıkları büyük marketleri ile, emeklerimizin çalındığı kumarhaneleri ile, bedenlerin çalındığı, insanların yozlaştırıldığı fuhuş ile kapitalist çark dönmeye devam ediyor. Yüzbinlerce korona vakasına rağmen…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.