Başımız Sağolsun. Halkımızın Başı sağolsun.

6 Şubat sabahı 4,15 sularında ülkemizin güney kesiminde Kahramanmaraş merkezli bir deprem meydana geldi. Yaklaşık 10 ilde etkili olan deprem Suriye’de de etkili oldu.

Yaşanan can kayıplarıyla ilgili henüz bir sayı belli değil. Güneş ağardıkça yaşanan yıkımın boyutu göründü. Katliam öylesine büyük ki, öncelikli dileğimiz can kaybının artmaması. Ancak yıkılan binalar, kameralara yansıyan enkazlar, 1999 depreminin büyüklüğüne yakın bir deprem olduğu izlenimi veriyor. Yani can kaybı çok yüksek.

Tabi her zaman olduğu gibi ilk konuşanlar hiç konuşmaması gerekenler oldu. Yaşanan katliamın sorumluları yüzsüzce kameralar karşısına geçip üzgün pozlar vererek sorumluluklarını gizleme yarışına girdi…

Acımız büyük…
Acımız büyüyor…
Acımız öfkemizi de büyütüyor…
Bizi binalar altında bırakan, çoluk çocuk, anne baba, genç yaşlı demeden ölümümüze sebep olan deprem değil bu bozuk düzendir. Gözleri kârdan başka bir şey görmeyen kapitalizmdir. Halkın her türlü tepkisine, talebine derhal saldıran faşizmdir.
Geleceği defalarca bilim adamlarınca dile getirilmesine rağmen kılını kıpırdatmayan başta AKP iktidarı olmak üzere devlet yönetiminde bulunmuş tüm düzen siyasetçileridir.

Biz Gerçek Haber Ajansı olarak deprem ile ilgili yapacağımız yayınların tamamında katliamın sorumlularını göstermeyi, katilleri teşhir etmeyi amaçlayacağız. Halkımıza tekrar başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz…

Sosyal ağlarda paylaşın