Barkın Timtik’in Cenazeye Katılmasına İzin Verilmedi

Halkın Hukuk Bürosu, ölüm orucunun 238 gününde adil yargılanma talebiyle şehit düşen avukat Ebru Timtik’in cenazesinin aileye teslim edilmeden polisler tarafından ATK’den çıkarıldı ve Gazi Cemevi’ne götürüldü. Gazi Cemevi’ne ise aile ve avukatlar dışında kimse alınmıyor.


Avukatlardan alınan bilgilere göre, Timtik’in Silivri Cezaevi’nde bulunan kardeşi Barkın Timtik’in cenazeye katılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruldu. Savcılık önce Timtik’in cenazeye katılmasına izin verdi ancak daha sonra salgın gerekçe yapılarak izin verilmedi. Bunun üzerine Timtik’in cenazesi bugün Gazi Cemevi’nden Gazi Mezarlığı’na yapılacak yürüyüşün ardından toprağa verilecek.


Akrabaları ‘salgın’ gerekçesiyle cemevine alınmıyor

Gazi Cemevi’nin sokağını kapatan ve girişleri engelleyen polis ‘koronavirüs’ gerekçe göstererek kimseyi Cemevi’ne almıyor. Kalabalık ‘Devrimci avukatlar onurumuzdur’ sloganıyla faşist AKP’nin uygulamasına tepki gösteriyor.

Tepkiler üzerine kitlenin bir kısmı içeri alınırken, gazetecilerin fotoğraf makineleri ve kameraları içeriye alınmadı.

Timtik’in cenazesi bugün yapılacak törenin ardından vasiyeti üzerine Gazi Mezarlığı’nda bulunan annesinin yanına defnedilecek.

Sosyal ağlarda paylaşın

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.