“barınamıyoruz”a polis saldırdı

ANF | 'Barınamıyoruz' diyen 9 öğrenciye gözaltı

Ankara’da,  ev kiralarındaki yüksek artışı ve yurt ücretlerini protesto için sokakta sabahlamak isteyen 9 öğrenci gözaltına alındı.

44 öğrenciden sadece 1 öğrenci yurtlarda kendine yer bulabiliyor ülkemizde. Tabii ki o öğrencilerin kimler olabileceği de sır değil. Kalan 43 öğrenci ise kaderlerine terk edilmiş durumda. Ya da yüksek kiralara, kötü koşullara, hatta yozlaşmaya demek daha doğru olacak. Ülkemizde bu gerçek ortada dururken AKP şefi Erdoğan’ın yurtlar ile ilgili söylediği yalanlar üzerine bir çok ilde “barınamıyoruz” diyerek eylemler başlatıldı. Sadece yurtlar sorununa ve kira artışlarına devletin müdahale etmesini isteyen talep dahi AKP’yi korkutmaya yetiyor. Tabii ki bu sorunun çözümü AKP’den olmayacaktır. Çünkü sorunun yaratıcısı AKP’nin kendisi. Hal böyle olunca en “masum” taleple yapılan eylem dahi AKP’nin polisinin saldırmasına yetiyor.

20 eylül gecesi yapılan baskında polisin saldırdığı eylemde sadece Ankara’da 9 öğrenci gözaltına alındı.

Milyonlarca üniversiteliyi gözaltına alamazsınız

Gençler, olaya ilişkin görüntüleri kurdukları ‘Yurtsuzlar’ isimli sosyal medya hesaplarından şu şekilde paylaştılar : “Ankara’da üniversitelileri gözaltına alanlar bilsin ki, evsiz yurtsuz kalanlar sizin gözaltılarınızı da aşacak. Milyonlarca üniversiteliyi gözaltına alamazsınız!”

https://twitter.com/yurtsuzlar_/status/1440026509817700365?s=20
Sosyal ağlarda paylaşın