Bakırköy direnişçileri 4. kez tutuklandılar

AKP iktidarının KHK ile hayata geçirdiği ihraç saldırılarına karşı, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda eylem yapmaya devam eden Nursel Tanrıverdi ve Selvi Polat bir kez daha tutuklandı.

Bakırköy de yaptıkları eylemin 101 haftasında 3. Kez tutuklanan eylemcilerin meydana yaklaşmaları mahkeme kararı ile yasaklanmıştı. Önceki gün Tanrıverdi ve Polat’ın, bir kez daha Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda eylem yaptıkları için gözaltına alınarak; toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet ve adli kontrol şartına uymadıkları gerekçesiyle tutuklandıkları belirtildi. Çıkarıldıkları hâkim karşısında 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşü yasasını ihlal ettikleri gerekçe gösterildi.

Nursel Tanrıverdi ve Selvi Polat dördüncü kez tutuklandı

“İşimizi geri istiyoruz” diyerek eylemlerine devam eden kamu emekçisi Tanrıverdi ve Polat tahliye olduktan 8 gün sonra tekrar aynı suçtan tutuklanmış oldular.

Yüksel’den Bakırköy’e, Türkan Albayrak direnişinden avukat Didem Ünsal’a; Mehmet Dersulu’dan, Düzce’de direnen mimar Alev Şahin’e; Acun Karadağ’dan, 79 yaşındaki Kezban anaya… hemen her gün gözaltına alınan, tutuklanan, işkence gören ama direnmekten asla vazgeçmeyen direnişçiler:

‘’Hak ve özgürlüklerin gasp edilmesinin yasal kılıfa sokulmasına karşı emekçilerin direnme hakkı meşrudur. Kağıt üzerinde yasalar ne derse desin, demokrasi adına hangi oyun oynanırsa oynansın, direnme hakkının olmadığı koşullarda halkın tüm diğer hak ve özgürlükleri bir yalandan ibarettir.

DİRENME HAKKI ONURUMUZ, GELECEĞİMİZ, EKMEĞİMİZDİR VAZGEÇMEYECEĞİZ’’ diyorlar.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.