Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ve maden işçisi Ali Faik İnter’in katili AKP iktidarıdır

Tahir Çetin, du Syndicat indépendant des mines de Turquie est mort |  KEDISTAN

Tazminat haklarını almak için yürüdükleri Ankara’dan Soma’ya dönen Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Tahir Çetin ile maden işçisi Ali Faik İnter’in bulunduğu araç kaza yapınca her ikisi de yaşamını yitirmişti. İnter’in cenaze töreni dün yapılmıştı. Çetin ve İnter için Soma’da bir anma düzenlendi. Tahir Çetin’in cenaze töreni Soma’daki anmanın ardından Kınık’ta yapılacak.

Tazminat hakları için, Ankara’ya yürümelerinden, Ankara’ya varana kadar ve Ankara’da polis saldırılarından, gözaltılardan biliyoruz onları. Tam 8 yıldır işten çıkarıldıkları Manisa Soma’da bulunan AKP korumasındaki Uyar Maden’den tazminat haklarını istiyorlardı. Bunun için sürekli eylem, sürekli direniş içindeydiler.

Yine aynı amaç için Ankara’ya gelmişlerdi. Günlerce Ankara’ya sokulmamış, polisin taciz, engelleme ve saldırılarına uğramışlıardı. Dönüş yolunda yaşanan kaza sonucu hayatlarını kaybettiler. Soruyoruz , onları kaza mı öldürdü yoksa haklarını vermeyenler mi ? Neden Ankara’ya yürümek zorunda kalsınlardı ki ?  Onları en doğal hakları için direnmek zorunda bırakan kim, kimler ? Tabii ki bu sorunun cevabı bellidir. Onların katili haklarını vermeyen patronlardır, bu kesin.   Ancak asıl katil işçinin emekçinin haklarını kolayca gasbedilmesini sağlayan koşulların yaratıcısı AKP iktidarıdır. Patronları kollayan, koruyan, hakkını arayan işçiye her türlü zulmü reva gören AKP faşizmidir…

Sosyal ağlarda paylaşın