« Babam 10. kez tutuklandı. Babamsız büyüttüler, babamsız yaşlanalım istiyorlar. »

Mahmut Alınak Tutuklandı.

Örgüt üyeliği ile suçlanan Mahmut Alınak’ı gözaltına alındıktan sonra suçlamayı TCK 302.maddesi ile yaptı.

302.madde “Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar” bölümünde “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak”  fiillerini kapsıyor.
Mahmut Alınak gözaltına alınırken örgüt üyeliği suçlaması ile alınıyor ama daha sonra suçlama 302.ye dönüştürülüyor. Bu keyfiliği protesto eden Mahmut Alınak “özgürlüğümü ortaya koyuyor ve tutuklanmamı talep ediyorum” dedi.

Mahmut Alınak’ın oğlu Avukat Bişar Alınak mahkeme sonrası yaptığı açıklamada “Babam 10. kez tutuklandı. Babamsız büyüttüler, babamsız yaşlanalım istiyorlar. Hepimizide tutuklasanız biat etmeyeceğiz. Boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Mahmut Alınak’ın mahkeme çıkışında polisin keyfiliğine direnmesi kameralara yansıdı.

Mahmut Alınak yaptığı savunmada:

 “Bu saçma delillerle bir polis ordusuyla evim basıldı, bilgisayar ve cep telefonuma el konuldu, bu yetmedi gözaltına alındın ve 5 gün boyunca soğuktan korunmak için 7 giysi giyip battaniyeye sarıldığım bir kafeste tutuldum. Devlet yöneticileri padişah sefası sürsün diye sarayda sefa yapıp yandaşlarının parasını oluk oluk akıtırken, insanları tıktığı kafeslere bir kalorifer peteği koymuyor. Belli ki yazdığım makaleler ve düşünceler AKP’yi ve onun halk ve özgürlüklere karşı bir giyotin baltası olarak kullandığı yargısını çok rahatsız etti. Bu askeri faşizmi teşhir ettiğim için benden intikam alınmak istenmektedir. Bu operasyonunun Ankara’daki mimarları beni korkutacaklarını düşünüyorlarsa bu boş bir hayaldir. Bu pespaye delillerle bir insanı suçlamak devletin aczini ve perişanlığını göstermektedir. Bu operasyon da bunu göstermektedir. Hitler faşizminden destek alan bir faşizm ile karşı karşıyayız.” dedi.

‘BU KARANLIK DEVİRDE DIŞARIDA OLMAM YAKIŞIK DEĞİL’

Anne ve babaların “çocuklarımız aç” deyip kendilerini yaktıkları hazin günlerden geçildiğini belirten Alınak savunmasına şöyle devam etti; “En ufak bir demokratik kıpırdama, temel hak ve özgürlük bile devlet zoruyla bastırılmaktadır. Binlerce insan ve siyasetçi düşünceleri nedeniyle cezaevlerinde çürütülmektedir. O cezaevleri ki; ortaçağ sisteminin uygulandığı mekanlardır. Tutuklanan insanlar çırılçıplak soyundurularak aranıyor, bu vahşi uygulamaya itiraz edenler baş göz kırılarak sakat bırakılıyor. Ziyarete giden kadınlar pedlerine varıncaya kadar aranıyor, çocuklar aklın ve vicdanın isyan edeceği bir tarzda ince bir aramaya tabi tutuluyor. Aydınların hapishanede değil de dışarıda olmaları demokrasi varmış gibi bir görüntü yaşatsa da bu illüzyon ve aldatmacadır. Aydınların özgürlüklerini ortaya koymaları bu kara maskeli faşizmin teşhis olmasında önemlidir. Ben de kendimi bu görev ve yükümlük altında hissediyorum. Bu karanlık devirde dışarıda olmam yakışık değildir. Ben de özgürlüğümü ortaya koyuyor ve tutuklanmamı talep ediyorum.

Kendisini tarih ve insanlığa karşı sorumlu hissettiğini ifade eden Alınak son olarak şunları söyledi; “Tarihin yılmaz kalemi iyi ve kötüyü saniye saniye kaydediyor. Bütün bu olup  bitenler yıllar sonra okunacak ve kimin ne yaptığı tekrar tekrar gün yüzüne çıkacaktır. Ben kendimi tarih ve insanlığa karşı sorumlu hissediyorum. Ben tarihe ve tarihin vicdanına güveniyorum. Söyleyeceklerim şimdilik bu kadar.” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.