Ayten Öztürk’ün Kitabına Yasaklama ve Toplatma!

Faşizm bir kitabı daha yasakladı.
Ayten Öztürk’ün Boran Yayınları tarafından yayınlanan ve 6 ay boyunca yaşadığı işkenceleri anlattığı “Faşizmin İşkencehanelerinde Direniş ve Zafer” isimli kitabı yasaklandı ve kitap hakkında toplatma kararı verildi.
Faşizmin yargısı, bununla da yetinmeyip, yaklaşık 2 yıldır ev hapsinde tutulan Öztürk hakkında “örgüt propagandası” iddiasıyla soruşturma başlattı.

“Faşizmin İşkencehanelerinde Direniş ve Zafer” kitabı ne anlatıyor? Faşizm neden bu kitabı yasakladı?
Sorunun en özlü cevabı, kitabın adında.
Kitap, faşizme karşı her koşulda direnilebileceğini gösteriyor. Direnin diyor.

Ayten Öztürk: “Gerçeği haykırmaktan, haklılığımı duyurmaktan asla vazgeçmeyeceğim.”

Ayten Öztürk, kitabı hakkında toplatma kararı çıkarılması üzerine bir açıklama yaparak şöyle dedi:
“Ev hapsinde 661. Gün! 6 ay boyunca yaşadığım işkenceleri anlattığım ‘Faşizmin İşkencehanelerinde Direniş ve Zafer’ isimli kitabım için yasaklama kararı verildi ve hakkımda ‘örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Sadece bir iftiracı sanığın ‘Linç olayını kaldırımdan izliyordu’ beyanıyla hakkımda 2 ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiği yetmezmiş gibi, yaklaşık 2 senedir ev hapsinde tutuluyorum.

Bana 6 ay boyunca her türlü işkenceyi yapan işkenceciler hakkında yürütülen bir soruşturma dahi yokken, bu kişiler sokakta rahat rahat dolaşıyorken; ben gördüğüm işkenceleri anlattığım için yargılanmaya çalışılıyorum.

6 ay boyunca işkenceye nasıl boyun eğmediysem; hukuksuz cezalarınıza, yasaklama kararlarınıza da boyun eğmeyeceğim. Benim yaşadığım işkenceler, bedenimdeki 898 yara gerçektir. Gerçeği haykırmaktan, haklılığımı duyurmaktan asla vazgeçmeyeceğim.”

Sosyal ağlarda paylaşın