Ayten Öztürk’e Ev Hapsinin 301. Gününde Elektronik Kelepçe…

Ayten Öztürk’e ev hapsinin 301. gününde elektronik kelepçe takıldı.
Ev hapsinin kendisi gayri meşru iken, bu keyfi keleyçe uygulamasıyla, Ayten Öztürk tam olarak kaldığı evde tutsak haline getiriliyor.

Ev Hapsinde 10 Ay!
Ayten Öztürk, elektronik kelepçe takılmasının ardından yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“MİT tarafından 6 ay boyunca işkence gördüm, işkencelerin sonucunda vücudumda yüzlerce yara açıldı. “Kaldırımda linç olayını izledi.” beyanıyla 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldım. 301. günde elektronik kelepçe takıldı. 308 gündür de ev hapsindeyim!”

HHB’den Açıklama:
“Evi Tecrit Hücresine Çevrilmek İsteniyor”

Halkın Hukuk Bürosu da bu gelişme üzerine yaptığı açıklamada bu kararın tamamen keyfi olduğunu vurgulayarak şunları belirtti:

“Geçtiğimiz hafta müvekkilimiz Ayten Öztürk’e mahkeme kararında ev hapsinin kelepçe ile uygulanması gerektiğine dair bir yazı olmamasına rağmen elektronik kelepçe takılmıştır.

Uyuşturucu satıcıları, tacizciler, tecavüzcüler aramızda dolaşırken; Yargıtay tecavüzcüleri tahliye ederken Ayten Öztürk’e elektronik kelepçe takılması, faşizmin hukukunun niteliğini göstermektedir.

Tüm halkımızı ve meslektaşlarımızı; kendi evi tecrit hücrelerine çevrilmek istenen, dört duvar arasına gömülmek istenen Ayten Öztürk’e sahip çıkmaya, mücadelesini sahiplenmeye çağırıyoruz.”

Sosyal ağlarda paylaşın