Aytaç Ünsal’ın Kaldığı Eve Polis Saldırısı

Adil Yargılanma talebi ile sürdürdüğü ölüm orucu direnişinin ardından Aytaç Ünsal’ı serbest bırakmak zorunda kalmıştı AKP iktidarı. Aytaç Ünsal ölüm orucu direnişinin zaferle sonuçlandırdıktan sonra tedavi olduğu ev bu sabah polisinin saldırısına uğradı.


Aytaç Ünsal’ın “bizi bitirmek istediler ama dünya çapında hukuk otoritesi olduk” sözü ile ifade ettiği gerçeğin hazımsızlığı ile AKP faşizmi gün sürekli halka, devrimcilere, kurumlara saldırıyor.


Sabaha karşı hiçbir uyarı yapılmadan kapıların kırıldığını anlatan Aytaç Ünsal, Özel Harekat Polisleri bir anda eve doluştu. Ben daha ne olduğunu anlamadan uzun namlulu silahlar üzerime doğrultuldu ve ellerimi havaya kaldırmamı istediler. Bende ‘siz ne yapıyorsunuz, ben hastayım ve tedavi görüyorum bu şekilde eve giremezsiniz’ dedim polis amiri de ‘sizin hasta olduğunuzu biliyoruz. Lütfen maskenizi takın’ yanıtını verdi. Bunun üzerine arama kararlarını istedim. Arama kararını gösterdiler.

Kararda şüpheli kişilerin ola bileceği gerekçesi ile 30 adres hakkında arama kararı olduğunu gördüm. Ancak polis mahalleye baskın yapmışken kaldığım evi de aradan çıksın diye baskın yaptı. Üstün körü bir aramadan sonra evi dağıtarak çıkıp gittiler” dedi. 


Halkın Hukuk Bürosu, Aytaç Ünsal’ın tedavi gördüğü eve yapılan baskın esnasında Armutlu cemevi’ne de saldırıda bulunulduğunu ve gözaltıların da olduğunu duyurdu. HHB tarafından yapılan paylaşıma göre, gözaltına alınan isimler şöyle: Eser Çelik, Ferhat Gerçek, Halil Yakut, Emircan Yazı, Rezzan Şengül. 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.