Ayasofya gündemi ile gerçekler ne kadar gizlenebilir?

Ayasofya gündemi ile gerçekler ne kadar gizlenebilir?

Tüm ülke bir anda tek konuyu konuşur oldu. Aslında cümle bir çok şekilde kurulabilir ve bunların hepsi de doğru olabilir.

“Bir anda ülkede tek konu konuşturulur oldu”  

“Ülkede tek konuşulması istenen konu oldu” …

Konu : AYASOFYA

İşbirlikçi faşist iktidarların istismar ettiği konulardan biri de Ayasofya’dır. Yok cami mi olmalı, yok müze mi yok kilise mi…

AKP bugün Ayasofya’yı cami olarak kullanılmasını sağlayacak yasayı onayladı. 24 temmuz’da ilk namaz kılınacak.

Faşizmin klasik yöntemlerinden biridir. Suni gündem yaratmak. Bir konunun tartışılmasını istemezse, unutulması gerekiyorsa ya da halka bir saldırı yapılıyor veya yapılacaksa bir konu şişirilir, iktidar medyası da alır gündem haline getirir.

AKP de aynı taktiğe başvurarak ülkede yaşananları unutturmak istiyor. Bu sefer en bilinen yöntem olarak Erdoğan’ın başlattığı bir tartışma değil,  daha fazla etkili olacağını düşünüldüğü belli olan Ayasofya’yı camileştirmeyi kullanmak uygun görülmüş.

Bir çok önemli konunun önüne geçirilmeye çalışılan Ayasofya konusuna muhalefet de balıklama daldı. AKP’nin yarattığı hava ile aykırı bir şey söylememeye dikkat eden düzen muhalefeti, islamiyetten asırlar önce inşa edilen Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi konusunda hemen mutluluklarını ifade ettiler.

Kimi sol çevreler ise  yapılan değişikliğe “muhalefet” yaparak, karşı çıkarak yaratılan suni gündeme yedeklendi.

Gelgelelim ülkede halkın sorunları o kadar büyük ki bir Ayasofya suni gündemi ile kaç gün ülke gerçeği gizlenebilir yada gizlenebilir mi çok kısa zamanda görülecektir.

Mızrağın çuvala sığmadığı bu günlerde bakalım AKP neleri gizlemeye çalışıyor:

  • Tüm ülke avukatlarının karşı çıktığı çoklu baro saldırısını ( çoklu baro yasa tasarısı oldu bitti ile mecliste kabul edildi)
  • Av.Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal’ın adil yargılanma talebi ile sürdürdüğü ölüm orucunu
  • Sakarya Gebze’de yaşanan katliamı özellikle ikinci patlamada 3 askerin ölümünü
  • Çorlu tren katliamında katledilenlerin ailelerinin yaşadığı adaletsizliği
  • Resmi rakamlarla 5 milyon kişiyi aşan işsizliği (Sendikalara göre bu rakam 15 milyona yakın)
  • Ülkenin doğasının son hızla yokedilmesini
  • Hayat pahalılığını
  • İş cinayetlerinde yaşanmakta olan katliamı (haziran ayı resmi rakamlara göre  188 işçi öldü)

Daha sayılabilecek o kadar çok konu var ki. ÜLKEDE ÇOK BÜYÜK BİR ADALETSİZLİK SORUNU VAR Kİ, SUNİ GÜNDEMLER İLE BU GERÇEK GİZLENEMEZ. AKP bu kokmuş manevralar ile yukarda bir kısmını saydığımız hiç bir sorunun üzerini örtemez. Belki kendi medyası bir kaç gün yırtınır, çırpınır gündemde kalması için ancak halkın sorunları öyle Ali Cengiz oyunları ile, suni gündemlerle unutulacak cinsten değil…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.