Ayarı kaçmış Soysuzluk

Ölüm Orucu direnişçisi Avukat Ebru Timtik’ in sadece adil yargilanma talebiyle şehit düşmesinin ardindan 3 gün bile geçmemesine rağmen İçişleri bakanının ahlaksızca açıklamalarının sonu gelmiyor. 28 Ağustos’ta Timtik’in üyesi olduğu İstanbul Baro binasında anılması esnasında fotoğrafının Baro Binasına asılmasını kendi deyimiyle kınamıştı Soylu. Açıklaması tepki toplayan Soyl’ya bir cevapta TiP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Barış Atay’dan geldi.

Atay Twitter hesabından: “Ebru, terör örgütü mensubu değil. Söylediğin gibi savcının ölümüyle ilgisi de dosyasında bununla ilgili suçlama da yok. Fakat sen hep yalancı hem tecavüzcü savunucususun @suleymansoylu” diyerek Soylu’yu eleştirmişti.

Bunun üzerine Soylu, kendisini cinsel saldırı faili Musa Orhan’ı korumakla eleştiren TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Barış Atay’a, “Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da, senden tam tecavüzcü olur” diyerek hakaret etti. Soylu yaptığı sadece cevap vermek değildi. Ataya tecavüzcü diyerek iftira atmıştır.

TİP ise “İstifa etmeyi bile beceremeyen İçişleri Bakanı haddini bilmelidir” açıklamasında bulundu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, İpek Er’e tecavüz eden ve intihara sürüklenmesine neden olan uzman çavuş Musa Orhan’a ilişkin bir haberi Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Atay, yaptığı paylaşımında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu etiketleyerek, “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın Süleyman Soylu. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız” ifadelerini kullandı.

”Ah şu sahtekârlık!/ Nasıl da namuslu görünür dışarıdan” (William Shakespeare) diyerek Soylu’nun son üç gündür yaptığı hakaret ve iftiraları değerlendirmek gerekir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.