Avukatlar İstanbul, Urfa ve Aydın’da “Çoklu Baro”Düzenlemesini Protesto Etti

İstanbul:

İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde toplanan yüzlerce avukat, “çoklu baro” düzenlemesine karşı alkışlı eylem düzenledi. İstanbul Barosuna bağlı avukatlar, adliye içinde Themiş Heykeli önünde buluşarak, “Hak, hukuk, adalet”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganı atarak, beş dakikalık alkışlı protesto gerçeklertirdi. Av. Kemal Aytaç eylemde bir konuşma yaparak mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Aytaç, “Barolar ve avukatlar olarak savunmaya karşı yapılmak istenen bu saldırıyı bertaraf etmek için çaba gösteriyoruz. Bu yapılmak istenen siyasal iktidarın sesi olacak unsurları bir araya getirmek. Herkesi baskıyla, satın alarak, satın alamadığını ezerek kapatarak bir şekilde susturdular, susturmaya çalıştılar. Susturamadıkları bir yer var o da barolar. İşte bölerek baroları susturmaya çalışıyor bu iktidar. İşine gelmediği zaman bölüyor. Demokrasiyi kendi işlerine geldiği gibi yönlendiriyorlar. Bunun demokrasi, adalet, hukuk, insan hakları ile hiçbir ilgisi yoktur. Ben inanıyorum anayasa mahkemesi kesinlikle bu yasayı iptal edecek. Anayasa Mahkemesi bu yasayı iptal etmek zorunda” ifadelerini kullandı. Ayrıca Aytaç, Beyoğlu’nda bulunan İstanbul Barosu önünde akşam saat 19:00 gerçekleştirecekleri adalet nöbeti için çağrı yaptı.

Urfa:

Urfa barosu TBMM’deki yasal düzenlemeye karşı avukatlar Urfa adliyesi önünde toplanarak, adliye önünde cübbeleriyle oturma eylemi yaptı. Oturma eylemine Şanlıurfa Barosu Başkanı Av. Abdullah Öncel ve avukatlar katıldı. 30 günlük oturma, yürüyüş vb. yasakların olmasına rağmen avukatlar eylemi gerçekleştirdi. Polis yoğun bir şekilde  kontrol yaparken, basın mensupları ise Urfa barosunun adliye önünde yaptığı eylem alanına alınmadı. Avukatlar Adalet,Eşitlik, Hukuk sloganlarını söyleyerek avukatlık yasasındaki değişime tepki gösterdiler.

Aydın:

Bir diğer eylemde Aydın’da gerçekleşti. ÇOKLU BARO düzenlemesinin TBMM Adalet Komisyonundan geçip Genel Kurul gündemine gelecek olması sebebiyle bugün Aydın Baro Başkanı Av.Gökhan Bozkurt Aydın Adliyesi önünde Avukatların  katılımıyla Avukatlık Yasasındaki değişikliklerle ilgili bilgilendirme ve basın açıklaması yaptı.



Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.