Avrupa’da Oturum Hakkı İhlalleri

Düşüncelerinden dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kalmış insanlar geldikleri Avrupa ülkelerinde de baskıya uğruyor. Özellikle Almanya , Belçika, Fransa, Avusturya, İngiltere oturumları verilmeyen veya oturumları geri alınan insanlarla dolu.

Bir ülkeye siyasi sığınma talebinde bulunuluyor. Talepleri kabul ediliyor. Oturma hakları veriliyor. Ve daha sonra oturum hakkı veren devlet siyasi sığınma hakkı verdikleri sebeplerden ötürü insanları tutukluyor, soruşturma açıyor, oturumlarını geri alıyor… bu ve benzeri saldırıları özellikle devrimci düşüncelere sahip insanlara uygulayan ülkelerin başında Almanya geliyor. Siyasi sığınma hakkı(!) verdiği insanların hayatlarını işkenceye dönüştürmek için türlü baskı yöntemine başvuruyor. Bunların en ibretliği 30km zorunluluğu  ve imza dayatması. Siyasi sığınmacıya bulunduğu adresten 30 km uzaklaşma yasağı getiriyor. Ve belli aralıklarla imza zorunluluğu… En basit insan haklarına bile aykırı olan bu durumu kabul etmeyenler ise Almanya’nın farklı yerlerinde eylemler yapıyor:

Bunların başında Almanya’nın Düsseldorf şehrinde içişleri bakanlığının önünde direnenler geliyor. Her Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri kurdukları çadır ile Oturum Haklarını istiyorlar.

19 haftadır direnen

İlker Şahin, Deniz Yıldız, Haydar Demiray, Hasan Hüseyin Köse, Mesut Demirel ile ilgili Alman makamları sessizliğini koruyor.

Yine Cemaat Ocak 100 günü aşkındır bulunduğu bölgenin yabancılar dairesinin önünde direniyor.

“Oturum hakkımızın, tehdit aracı olarak kullanılmasına son verilsin!” talebi ile direnen Cemaat Ocak ile ilgili de Alman makamlarından bir girişim olmadı.

(Avrupa’nın farklı yerlerinde aynı durumda olanlar ve direnenler ile ilgili haberleri sıklıkla yayınlayacağız. )

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.