“Avrupa’da Irkçılığa Türkiye’de faşizme karşı mücadele etmek meşrudur”

Almanya Adalet istiyoruz komitesi Avrupa’da yasarken Türkiye’ye vatanlarına dönerek Avrupa’da ırkçılığa karşı mücadelelerini Vatanlarında faşizme karşı mücadeleyle devam ettirip büyüten Dev-Genç’li Betül, Sevcan ve Seher için başlattıkları kampanyalarını bir açıklamayla duyurdular. Komitenin yaptığı açıklama şu şekilde:

SEHER VE SEVCAN ADIGÜZEL, ALMANYA’DA DOĞUP BÜYÜDÜLER! BETÜL VARAN HOLLANDA’DA DOĞUP BÜYÜDÜ!
SEHER VE BETÜL DİRENİŞ,UMUT,ADALET TÜRKÜLERİNİ SÖYLEMEK İÇİN GRUP YORUM’A KATILDILAR, TUTUKLANDILAR!
SEVCAN ADIGÜZEL FAŞİZME KARŞI MÜCADELE ETTİĞİ İÇİN TUTUKLANDI!

   Grup Yorum halkımızın acılarını, sevdasını, öfkesini yazdı, besteledi ve çaldı enstrümanlarıyla.  35 yıldır Grup Yorum’un şarkılarında dillendi dünya halklarının acılı, öfkeli, isyancı sesi. Grup Yorum halk için sanat nasıl yapılır öğretti bütün dünyaya. Halk için sanat yapmanın bedelini de dünya da eşi ve benzeri görülmemiş bir ölüm orucu direnişi ile taçlandırdı. 7 Notanın adı artık Helin Bölek, İbrahim Gökçek oldu.

SEHER ADIGÜZEL VE BÜTÜL VARAN GRUP YORUM’A KATILMAK İÇİN  DOĞUP BÜYÜDÜKLERİ AVRUPA’DAN, VATANLARINA GİTTİLER!
   Seher, Sevcan ve Betül bir çok genç gibi Almanya’da ve Hollanda’da  yaşanılan bütün sorunları onlar da yaşadı. Irkçılığı, yozlaşmayı, ayrımcılığı, iki kültür arasında kalmışlığı. Ama Seher ve  Betül’e  nereye ait olduğunu ne için mücadele etmesi gerektiğini anlatan bir ses vardı, Grup Yorum. Seher ve Betül Grup Yorum’a katılmak için Türkiye’ye vatanlarına gitmişlerdi, Ölüm orucu direnişi sürecinde Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’in yanı başında oldular.
AKP faşizmi umudun, özlemin, direnişin türkülerini söylemeyi suç görerek onları tutukladı. Seher ve Betül ve Grup Yorum üyesi olduğu için şu an tutuklu.

SEVCAN ADIGÜZEL ALMANYA’DA IRKÇILIĞA KARŞI MÜCADELE ETTİ, TÜRKİYE’DE FAŞİZME KARŞI MÜCADELE ETTİ VE TUTUKLANDI!
   Sevcan Adıgüzel  28 yaşında bir genç. Şu an Türkiye’de tutuklu ve  onlarca yıl cezaevinde yatabilir. Faşizm onu devrimcilerin cenazesine katıldığı sahiplendiği için suçluyor. Berkin Elvan cenazesini en önde sahiplendiği için suçluyor. Almanya’da olduğu gibi ülkesinde de faşizme karşı demokrasi mücadelesi içinde yer aldığı için suçluyor. Açlığa, yoksulluğa, adaletsizliklere boyun eğmediği için suçluyor. Sevcan cezaevine girmeden önce gençliğin tarihini anlatan bir kitap yazıyordu ve kitabı yarım kaldı. Faşizm onu delilsiz düzmece ifadelerle, sahte belgelerle 28 yıl cezaevinde yatırmak istiyor.  

   Sevcan Almanya’da NSU davası olarak bilinen ırkçı faşist katil Zschape mahkemesine girmiş ve orada ırkçılığı teşhir etmişti. Halkımızı sahipsiz bırakmayacağını haykırmıştı mahkeme salonundan. Almanya’daki halkımızı ırkçılar karşısında sahipsiz bırakmadı.
    Burada nasıl ki NSU denilen ırkçı faşist örgütlenmeye karşı mücadele etmek meşruysa, nasıl burada Alman devleti ırkçılığı bilinçli bir devlet politikası olarak yürütüyorsa ve buna karşı mücadele etmek gerekiyorsa, Türkiye’de de AKP faşizmine karşı mücadele etmek gerekiyor bu meşrudur ve bir sorumluluktur. 
Almanya’da yaşayan Adalet isteyen, vatan özlemi çeken bütün halkımıza ve dünya halklarına çağrımızdır;
Seher, Sevcan, Betül’ün  özgürlük sesine sizde ses olun!  Onları faşizmin elinden almak bizim elimizde! Onlar bir avuç asalak vatanımızı emperyalizme satanlardır. Biz ise ülkemizde 82 milyon Almanya’da 3.5 üç buçuk milyonuz.

SEHER VE SEVCAN ADIGÜZEL’E  VE BETÜL VARAN’A ÖZGÜRLÜK !

ALMANYA ADALET İSTİYORUZ KOMİTESİ
gerechtigkeitskomitee@gmail.com
freegrupyorum@gmail.com

Sosyal ağlarda paylaşın