Avrupa’da Destek Açlık Grevleri Yayılıyor

Halkın avukatlarının açlık grevi eylemi 46. gününde devam ediyor.

Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu’ndan beş tutuklu avukat; Aycan Çiçek (Düzce), Aytaç Ünsal (Burhaniye), Behiç Aşçı ve Selçuk Kozağaçlı (Silivri), Engin Gökoğlu (Tekirdağ) için Halk Cephesinin çağrısıyla Avrupa genelinde destek açlık grevleri başladı.



Avrupa Dev-Gençliler Olarak Halkın Avukatları İçin Destek Açlık Grevi Yaptık
9 ve 10 Mart 2019 tarihinde halkın avukatların açlığını paylaşmak için destek açlık grevi yaptık. Halkın Avukatları halkımızın açlığını ve adalet talebini paylaşmak için 46 gündür açlık grevi yapıyorlar. Biz de halkımızın de avukatlarımızın açlığını paylaşmak için destek açlık grevi yaptık.  9 Mart ‘ta 5 arkadaşımız açlık grevi yaptı. 10 Mart ‘ta 3 arkadaşımız destek açlık grevi yaptı.
Avrupa Dev-Genç
10.03.2019



Nancy’de Halkın Avukatlarıyla Dayanışma Açlık Grevi Yapıldı


Halkın avukatlarının açlık grevi eyleminin 46. gününde devam ediyor. Halkın Avukatlarına Fransa’nın Nancy şehrinde düzenlenen destek açlık grevi ile avukatların yalnız olmadığı vurgulandı. Fransa Halk Cephesi’nin çağrısı üzerine 10 Mart günü Nancy Halk Cephesi üyeleri halkın avukatlarına destek açlık grevi eylemi yaptı.


Halkın Avukatları için kısa süre önce tahliye olan iki Grup Yorum üyesi Bergün ve Betül Varan’ın babası Hollanda’dan Erdem Varan’dan üç günlük açlık grevi destegi.


Fransa Halk Cephesi’nin çağrısı üzerine Paris ve çevresinde 11 kişi 10 Mart günü adalet için Türkiye hapishanelerinde bedenlerini açlığa yatıran 5 halkın avukatı için dayanışma amacıyla bir günlük açlık grevi yaptı.
Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.