AVRUPA’DA 1 MAYIS (1): Halk Cephesi Alanlarda

Emperyalizmin halklara yönelik saldırıları, yoksulluk, tüm dünyadaki adaletsizlik bu sene de 1 Mayıs’ta meydanları doldurdu. Avrupa’nın bir çok kentinde 1 Mayıs’ta halk meydanlardaydı. Cephe güçleri de ülkede olduğu gibi Avrupa’da da alanlarda 1 Mayıs’a katıldı. Birlik mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs’ta Halk Cepheliler bulundukları her yerde kendi gündemleri, talepleri ve sloganları ile alanlarda kızıl bayraklarını dalgalandırdılar…

Yunanistan:

Selanik:
1 Mayıs yürüyüşü gerçekleştirildi. Yoksullaştırma saldırısının büyütüldüğü, ülkenin bir ABD üssüne çevrildiği koşullarda sol, anarşist örgüt ve gruplar, sendikalar öne çıkardıkları talepleriyle yürüyüşte yer aldılar. Halk Cepheliler de her zaman olduğu gibi yürüyüşte yerlerini aldılar. ” Yaşasın 1 Mayış! S,Y,R tecrit tipi hapishaneler kapatılsın! Sürgün ve sevklere son! 200.günlere varan ölüm orucu direnişine zafer!” yazan Halk Cephesi imzalı pankart toplanma alanın asılıp yürüyüş boyunca taşındı.

Atina:

Atina’da 1 Mayıs günü Yoksullaştırmaya, baskılara karşı 1 Mayıs günü Atina’da da yürüyüşler gerçekleştirildi.

Atina Propilia meydanındaki yürüyüşte Yunanistan Halk Cephesi de ozaliti, flamalarıyla yerini aldı.

Bu yılki 1 Mayıs’ta Türkiye’de S,R,Y kuyu tipi hapishanelere karşı süren ölüm orucu direnişi öne çıkarıldı.

Fransa:

Nancy:

Sendikaların ve Türkiyeli Kurumların toplandığı alanda Halk Cephesi de yerini aldı.

Türkiye Hapishanelerinde süren ölüm orucu ve süresiz açlık grevi direnişlerinin, Almanya’daki tutsak 3 devrimcinin ve 1605 hasta tutsağın fotoğraf ve dövizleri halkın ellerinde taşındı.

Place Stanislas’ta son bulan yürüyüş sırasında Grup Yorum şarkıları çalındı, sloganlar atıldı, hasta tutsakların özgürlüğü için imza toplandı ve anonsla yakını ölen bir aileye başsağlığı dilendi.

Paris:

Halk Cephesi Paris’te 1 Mayıs’ı coşkuyla kutladı

Saat 12 civarında Republique Meydanında toplanan Halk Cepheliler Grup Yorum Şarkılarıyla halaylar çektiler, sloganlar attılar.
Akşam saat 17’ye kadar Türkçe, Kürtçe söylenen türkülere tüm kitle katıldı.

Augsburg – Suryani Halk Meclisi

Avrupa’daki Süryani Halk Meclisi Almanya’nın Augsburg şehrinde yapılan 1 Mayıs 2024 Kutlamalarına Katıldı

Sosyal ağlarda paylaşın