“Avrupa öldürme, sınırlarını aç!”

Almanya’da Berlin ve Hamburg’da, Avrupa Birliğinin göçmenlere karşı politikasını protesto eden iki büyük gösteri düzenlendi.
Gösterilerde, AB sınırlarına yığılan göçmenlerin yaşadıkları insanlık dışı baskı ve sorunlar anlatılarak, AB’nin sınırlarının açılması talep edildi.

“İnsanlığın sınırı yok”
Başkent Berlin’de Seebrücke inisiyatifi tarafından düzenlenen eylemde, binlerce kişi İçişleri Bakanlığı’nın önünde toplandı.
Kitle daha sonra Hallesches Ufer Caddesi’ne kadar yürüdü.
Üzerinde “Avrupa öldürme, sınırlarını aç” yazılı bir pankart taşıyan göstericiler, “Avrupa harekete geç”, “Yazıklar olsun AB”, “İnsanlığın sınırı yok” yazılı dövizler taşıdılar. Sık sık “Sınırları açın” sloganı atıldı.

“Almanya’da Yer Var”
4 bin kişinin katıldığı gösteri sırasında yapılan konuşmalarda, faşizmin şantaj politikası sonucunda Yunanistan sınırında yığılan ilticacıların yaşadığı dramlar anlatıldı. Almanya’nın sığınmacıları kabul etmesi gerektiğini belirten bir konuşmacı, “Yunanistan sınırında boğulan, aşağılanan, işkence gören ve artık öldürülmeye başlanan sığınmacılar için Almanya’da yer olduğunu biliyoruz” dedi.

“AB Sınırlarını açın!”
Hamburg’da yapılan eyleme de 5 bin kiyşi katıldı ve eylemde, Avrupa Birliği’nin sınırlarda biriken insanlar için sınırlarını açması talep edildi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.