Avrupa Komisyonu: Ukrayna AB kriterlerini karşılıyor(!)

Emperyalist Avrupa örgütü AB Komisyonu Ukrayna ve Moldova’nın AB’ye girmeye hazır olduğunu belirtti. Avrupa Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu sözcüsü Ana Pisonero, cuma günü yaptığı açıklamada, Ukrayna ve Moldova’nın AB müzakerelerine resmen başlamak için gerekli tüm kriterleri karşıladığını belirtirken Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal görüşmelerin bu ay içinde başlayabileceğini söyledi.

Rusya’yı kuşatmaya çalışan ABD ve AB emperyalizmi provokasyonları sonrası Rusya 24 Şubat 2022’de Ukrayna’ya bir harekat başlatmıştı. Bu başlatılan operasyon asıl olarak emperyalizmin tehditlerine karşı yapılmıştı. Nazi özentisi Zelensky, emperyalizmin isteklerini yerine gerçekleştirmeye kurulu kukla olarak Ukrayna’nın başına getirilmişti.
Görevini yerine getirmek amacıyla gerçekleştirdiği provokasyonlar ve katliamlar sonucunda sadece Donbass’ta 2014’ten 2022’ye 14 bin kişi katledildi. Rusyanın askeri harekatı Ukrayna’nın Donbas’ta yapacağı katliamların önüne geçmeyi de hedefliyordu.

Ukrayna’nın Donbas’ta yaptığı katliamlarının asıl sorumlusu AB emperyalizmidir. Neo-Nazi akımının en eli kanlı örgütlerinin odaklandığı Ukrayna’daki bu örgütleri NATO her anlamıyla besliyor. Bu destek artık emperyalist ülkelerin açıktan dillendirdiği bir gerçektir.
Bugün Ukrayna’nın AB’ye dahil edilmek istenmesinin sebebi Ukrayna’nın AB’ye üyelik kriterlerine* uyması değil Rusya’ya uygulanan kuşatmayı genişletmektir. AB’ye üye ederek Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta resmen taraf olma amaçlanmaktadır. AB faşist Ukrayna yönetimine olan desteğini AB üyeliği ile güçlendirmek istiyor.

ABD ve AB kapılarında dolar dilenen faşist Ukrayna yönetiminin Başbakanı Şhmyhal, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada “Şimdi Avrupalı ortaklarımızdan bir sonraki adımı atmalarını, yani bu ay içinde Avrupa Birliği üyeliği müzakerelerine başlamalarını bekliyoruz. Ukrayna halkı, her gün Rus saldırılarına karşı savaşta, Avrupa ailesinin bir parçası olma hakkı için mücadele ediyor” ifadelerini kullandı.

*AB kriterleri asıl olarak AB emperyalizminin dayatmaları olarak biliniyor. Ekonomik ve siyasi olarak kendine hizmet eder hale getirdikleri işbirlikçi yönetimleri birliklerine alarak AB aynı zamanda pazarını da genişletiyor…

Sosyal ağlarda paylaşın