Avrupa İşkence Önleme Komitesi: “Mustafa Koçak’ın durumuyla ilgili verdiğiniz bilgiler komite açısında ciddi bir sorun teşkil etmektedir”

Grup Yorum ve Mustafa Koçak İçin Özgürlük insiyatifi, Avrupa İşkence’yi Önleme Komitesine yazdığı mektupta Grup Yorum ve Mustafa Koçak’ın uğradığı işkenceler ve halen devam eden ölüm orucu hakkında komiteyi bilgilendirerek, harekete geçme çağrısında bulundu. İşkenceyi Önleme Komitesi yazdığı cevapta “Mustafa Koçak’ın durumuyla ilgili verdiğiniz bilgiler komite açısında ciddi bir sorun teşkil etmektedir” denildi.

Grup Yorum ve Mustafa Koçak’a Özgürlük İnisiyatifinin Mustafa Koçak, İbrahim Gökçek ve Helin Bölek için yapılan başvurusuna Avrupa İşkence Önleme Komitesinden gelen cevap:

Sayın bayanlar ve baylar;

CPT’ye gönderdiğiniz e-mailden dolay teşekkürler. Size şu bilgiler vermem gerek. CPT yargı merci olmadığından bireysel vakalara bakma yetkisi yoktur. Komitenin görevi gözaltı ve tutukluluk mekanlarını ziyaret ederek, özgürlüğünden maruz bırakılmış kişilere yönelik muamelesini incelemek ve bu kişileri kötü muameleye karşı korumak amaçlı tavsiyelerde bulunmak.

Bunu belirtmişken, CPT daha genel bir sorunu işaret eden kişisel vakaları gözönünde tutabilir ve bu bağlamda, mailinizde Mustafa Koçak’ın durumuyla ilgili verdiğiniz bilgiler komite açısında ciddi bir sorun teşkil etmektedir. CPT, bu bilgileri Türkiye yetkillilerle yapacağı görüşmelerde ve gelecek Türkiye ziyaretlerinde gözönünde bulunduracaktır.

Saygılar…

CPT sekretaryası..

———————————–

This is the letter sent to CPT..

LETTER by the Freedom Initiative to

* the Anti-Torture Committee (CPT)
* the Office of UN High Commissioner for Human Rights, Special Rapporteur on Torture, Nils Melzer

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.