Avrupa Halk Cephesi 30 Mart 16-17 Nisan’ı Selamladı

Avrupa Halk Cephesi “30 Mart 16-17 Nisan Şehitleri anma ve Umudun kuruluşunun yıldönümünü kutlama” kampanyası çerçevesinde gerçekleştirdiği etkinlikleri bir yürüyüş ve etkinlikle noktaladı.

Her senenin aynı döneminde gerçekleştirilen kampanya yürüyüş ve anma programı ile sone eriyor. Bu sene Köln şehrinde yapılan yürüyüşe yaklaşık 200 kişi katıldı.

Toplama yerinden anma programının yapılacağı yere kadar yapılan yürüyüşte sloganlar hiç susmadı. Coşkuyla geçilen caddelerde izleyenlerin ilgisini çeken yürüyüş esnasında Almanca konuşmalar yapıldı.

Sloganlar ölüm orucu direnişçileri Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın sesi oldu Köln sokaklarında.

Gerçek Haber Ajansı’nın canlı olarak verdiği yürüyüşte kortejin önünde kızıl bayraklarını coşkuyla dalgalandıran çocuklar izleyenlerin ilgi odağıydı.

Grup Yorum marş ve türküleri yürüyüşün coşkusuna coşku kattı…

Anma programına geçerken salonu dolduran kitle UMUDUN tarihçesini anlatan kurguyu izledi. Sürekli olarak alkışlanan videonun Dursun Karataş’ın konuşmasının olduğu kesit sessizliğe boğdu salonu. Sonunda ise “önder yoldaş…” sloganı.

Avrupa Halk Cephesi’nin açıklaması dikkatle dinlendikten sonra bir Dev-Genç’li gençleri mücadeleye çağıran açıklaması okundu.
Sibel ve Gökhan’ın ölüm orucunu büyütmek, onların eriyen bedenlerinin dili olmak için dayanışma açlık grevi yapanlar aldı sahneyi.
Bir dayanışma açlık grevcisinin yaptığı konuşmada “çocuğumu devrimci olması için elimden ne gelirse yapacağım” demesi salonda alkışla karşılandı.

Direnişler meclisinden oturum hakkı için direnen İlker Şahin ve Deniz Yıldız da yaptıkları konuşmada oturum hakkının kendilerine karşı tehdit ve yıldırma aracı olarak kullanıyorlar. Bunlara asla teslim olmayacağız diyerek, 8 Mayıs’ta yapılacak turnuvaya katılım çağrısı yaptı.

Tutsak ve şehit yakınlarının sahneye çağırıldığı bölüm izleyenlere duygulu ve coşkulu anlar yaşattı. Sanatçı Hakan Akmaz ağbeyi Gürsel Akmaz’ın yaşadığı anıyı anlattı. Anısında “Gürsel Akmaz’ın artık direnişinin son evrelerine geldiğinde cebini işaret etmiş ve cebindeki nota bakıldığında ise “bilincimi kaybetsem de tedaviyi kabul etmiyorum” diye yazdığını anlatması izleyenlerin alkışlarını aldı.

Daha sonra Grup Yorum ile birlikte Dev-Genç grubu sahne aldı. Devrim türkülerini ve marşlarını söyleyen grup kelimenin tam anlamıyla göz doldurdu. Evet gençler yetişiyor eğitiliyor, halkın haklının türkülerini söyleyecekler… Dev-Genç müzik grubunun çok kısa bir çalışma sonrasında çalışmalırını sunduklarını dile getiren grup üyesi yeni grubun ismini duyurdu: GRUP YILDIZLI YÜREK

Yaklaşık 1 buçuk saat süren anma ve kutlama programı alkış ve sloganlarla sona erdi…

Sosyal ağlarda paylaşın