Avrupa Emperyalizmi İşgalci İsrail’in Yanında: Filistin’e Destek Eylemlerine Yasak ve Saldırı…

“Demokrasinin beşiği” olduklarını iddia eden Avrupa ülkelerinde bugünlerde Filistinle ilgili destek eylemlerine yasak üstüne yasak geliyor. O kadar ki yasaklar, Filistin bayrağını, Filistin kefiyesini yasaklamaya kadar vardı. Filistin’a destek eylemlerine coplarla, gazlarla saldırıyor Avrupa polisi.
Avrupa emperyalistleri, işgalci siyonist İsrail’le kendilerini öyle özdeşleştirmiş durumdalar ki, İsrail’e yönelik her sloganı, kendilerine yöneltilmiş sayıyorlar. Haksız da değiller.
İşgalci, katliamcı İsrail yanlısı gösteriler ise tamamen özgür. Hiçbir kısıtlama yok.

= İNGİLTERE: DAYANIŞMAYA, FİLİSTİN BAYRAĞINA YASAK! 15 GÖZALTI!
Başkent Londra’da 14 Ekim’de on binlerce kişi “Filistin ile dayanışmak ve İngiliz hükümetinin İsrail-Filistin çatışmasındaki tutumunu protesto etmek” amacıyla BBC genel merkezi önünde toplandı.
Polis, eylem sırasında, İsrail Büyükelçiliği’nin bulunduğu Palace Green Caddesi’ni trafiğe kapattı.
Polis, Filistin’e destek yürüyüşüne karşı saldırgan bir tutum takındı. Yürüyüş sırasında ve sonrasında 15 kişi gözaltına alındı.

= İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, “bazı durumlarda Filistin bayrağı sallamanın yasal olmadığını” açıkladı. Ancak yürüyüşte çok sayıda Filistin bayrağı taşındı.

= FRANSA: YASAKLAR VE GÖZALTILAR…
Filistin’e destek gösterilerinin TAMAMI yasaklandı. Filistin’e destek gösterilerinin ülke geneline yayılmaya başlamasının ardından Fransız hükümeti, 12 Ekim’de aldığı kararla “Filistin yanlısı tüm gösterilere” kamu düzenini bozabileceği gerekçesiyle yasak getirdi.
= Paris ve Strazburg’da İsrail yanlısı gösterilere izin verilirken, Filistin’le dayanışma gösterileri “kamu düzenini bozma riski taşıdığı” gerekçesiyle yasaklandı.
= Paris, Strazburg, Lyon ve Marsilya’daki yerel yetkililer de Filistinle dayanışma eylemlerine yasak getirdiler.

= Yasaklara rağmen Filistin ile dayanışma gösterilerinin düzenlendiği Strazburg’da 13 kişi, Marsilya’da 4 kişi ve Lyon’da 1 kişi gözaltına alındı. Başkent Paris’teki Filistin’e destek eylemine ise polis, biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı.
= Paris’te yapılan bir diğer Filistin’e destek eyleminde de polis, Filistin kefiyesi takanları durdurarak 752 kişiye para cezası kesti.

= ALMANYA: FİLİSTİN’E DESTEK EYLEMLERİNE YASAK!
Almanya’da Berlin polisi, 11 Ekim’den bu yana Filistinlilerle dayanışma gösterilerine izin vermiyor.
Polis yasağına rağmen, 14 Ekim’de aralarında Filistinlilerin de bulunduğu gruplar, bir eylem gerçekleştirdiler.Polis eyleme saldırırak çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.
= Frankfurt’ta yapılan Filistin’e destek eylemine de polis saldırdı. 750 kişinin katıldığı eylemde polis 100 kişiyi kimlik tespiti yapmak gerekçesiyle kısa süreliğine gözaltına aldı.

= Berlin’de 14 Ekim’de yapılan ikinci eyleme de polis saldırdı ve onlarca kişi gözaltına alındı.

= HOLLANDA: FİLİSTİN’E DESTEK YASAK!
Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da düzenlenen Filistin’e destek gösterisine 15 bin kişi katıldı; eyleme polis saldırdı. 3 kişi gözaltına alındı.
Hollanda hükümeti, Filistin’e destek eylemlerini “hamaz yanlısı” olarak nitelendirip yasaklara da bunu gerekçe gösterdi.

= İSVİÇRE: Basel ve Zürih’te Filistin’e destek eylemleri yasaklandı.

Sosyal ağlarda paylaşın