Avrupa Baroları Ebru İçin Saygı Duruşu

Paris’ten Barselona’ya, Nantes’ten Milano’ya pek çok Avrupa ülkesinde avukat Ebru Timtik ve avukat Aytaç Ünsal’dan meslektaşları adliye önlerinde Ebru Timtik anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.

Ebru ve Aytaç’ın fotoğraflarının yanı sıra tutuklu İranlı avukat Nasrin Sutude’nin fotoğraflarını taşıdılar ve duvara astılar.

7 Eylül de Avrupa’da onlarca baron Ebru Timtik için bir dakikalık saygı duruşunda bulunduğu şehirlerden bazıları:


FRANSA’ DA: Strasbourg – Lille – Rennes – Paris – Rouen – Montpellier – Tül – Limoges – Clermont-Fd
KATALONYA’DA: Barselona
İTALYA’DA: Milano – Bastia
TUNUS
BELÇİKA’DA: Brüksel
HOLLANDA’DA: Amsterdam

Fransa Limoges Baro Başkanı Frederic Olive, saygı duruşundan önce yaptığı açıklamada, “Onun tek suçu terör eylemlerinden yargılanan kişileri savunmuş olmasıydı, Türkiye’de avukatlar bir şekilde savunduklarını müvekkilleriyle asilime ediliyor” dedi.

Avukatların ifade ve savunma özgürlüğünün olduğunu hatırlatan Olive, “Avukatların derin bir sessizlik içince ölmelerine izin veremeyiz. Meslektaşımız 238 günlük öiüm orucundan sonra yaşamını yitirdi. Fakat bu yetkilileri üzülmesine bile yeterli olmadı” ifade etti.

Lyon Barosu’ndan yapılan açıklamada ise, “Baromuz, adaleti savunmanın ve talep etmenin bir suç olmadığını hatırlatıyor. Tüm meslektaşlarımız için, Fransa’da ve dünyada temel haklara saygıyı sağlamak için yorulmadan savaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini yer verdi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.