Av. Aytaç Ünsal 20 Mayıs’ta Yazmıştı: SEÇİMLER ÜZERİNE

Seçimler bir kez daha halkımızın büyük bir bölümde hayal kırıklığı duygusunu oluşturdu. Tekrar tekrar aynı şeyleri yaşıyoruz. Oylar verilir, oylar çalınır, sonuçlar saatlerce açıklanamaz. Düzen muhalefeti her seçimde yeminler ederek bu sefer seçim güvenliğinin olacağını söyler. Sonra aynı sorumsuzluk ve pişkinlikle “Sağlık olsun, demokrasimiz kazandı” derler. Hep aynı tiyatro tekrar ediyor.
Kandırılmış hissettiğinizi biliyorum. Çünkü düzen; muhalefeti ve iktidarıyla, TBMM’ye her renkten faşisti doldurdu. CHP yıllardır aynı misyonu oynuyor. Devrimciler ne zaman faşizmi köşeye sıkıştırsa CHP ortaya çıktı ve AKP faşizmine koltuk değnekliği yaptı. Yine öyle yapıyor.
Hiçbirinin birbirinden farkı yoktur. Birinin sağ elle yaptığını diğer sol elle yapmaya çalışıyor.
Asla umutsuzluğa kapılmayalım. Şu an deprem bölgesindeki halkımıza, hayal kırıklığı yaşayan halkımızın öfkesini yönlendirerek bizi bölmeye çalışıyorlar. Krizleri nedeniyle bizi bölmelerine izin vermeyelim.
Egemenlerin krizi bizim gücümüzdür. Seçimlerle değişmeyeceği çok net ortadadır. Aklımız olmadığı için değil, bunu anladığımız için faşizmin seçim oyununa alet olmuyoruz.
20 yaşındaki Kübra Ergin’in katilidir bu düzen. Onun öfkesine tutunalım. Seçimler bizim seçimimiz değildir. Asla çare olamaz.
Öfkemizi ve ellerimizi birleştirelim!
Kendi meclislerimizde örgütlenelim!

Av. Aytaç Ünsal
20.05.2023

Sosyal ağlarda paylaşın