Anti-­Emperyalist Cephe Berlin Toplantısı

"Emperyalizmin Saldırılarına Karşı Anti­Emperyalist Cephe’mizi Büyüteceğiz!"

Anti-Emperyalist  Cephe kendisinin Emperyalizmin NATO’su, IMF’si ve Dünya Bankasıyla; sömürü, işgal, katliam, açlık ve yoksulluk üzerine kurulu düzenine karşı dünya halklarının birliğini sağlamak, mücadelelerini birleştirmek amacı ile kurulduğunu ifade ediyor. Belirli aralıklarla dünyanın farklı yerlerinde biraraya gelen   Anti-Emperyalist Cephe, 23 ve 24 Şubat 2019 tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de bir araya geldi.

46 ülkeden  temsilcinin katılımının olduğu Anti-Emperyalist Cephe  toplantıda emperyalizmin saldırılarına karşı nasıl örgütlenilebileceğini, emperyalizmin politikalarına karşı nasıl direnileceğini konuştu.

Oturumlarda görüşlerini paylaştılar somut kararlar aldılar.

Daha sonra Lübnan devletinin hukuksuz bir şekilde Türkiye faşizmine iade ettiği ve orada kontrgerillanın gizli bir işkence merkezinde 6 ay boyunca çeşitli fiziki ve psikolojik işkencelerin yapıldığı devrimci Ayten Öztürk için Lübnan Konsolosluğu önünde yaklaşık bir saatlik eylem gerçekleştirildi. Eylem boyunca Almanca, Arapça, Süryanice, Türkçe, Rusça, İngilizce ve Bulgarca sloganlar atıldı.

Oturumlar arasında çeşitli etkinlikler yapan AEC’liler  Marks ve Engels’in heykelinin önüne gittiler. Bu etkinliklerden dönüldüğü esnada polisin tacizine uğrayan AEC’liler adına bir üye 3 çevik polis ekibiyle gelen polis amiri ile tartışarak yaptıklarının meşruluğunu anlattı ve asıl polisin keyfi davrandığını söyledi. Polislerin  metro durağının içine kadar takip ederek tacize devam ettiğini bildiren AEC’liler “bu uygulama polisin acizliğinden başka birşey değildir” dedi.

Günün sonunda küçük bir müzik dinletisinin ardından beraberce söylenen enternasyonel marşlar ile Anti-Emperyalist Cephe toplantısı sona erdi.

 

Toplantının son gününde ise alınan kararlar somutlandı. Önlerindeki süreçle ilgili neler yapılabileceğini konuşan AEC aynı zamanda “Emperyalizm, Enternasyonalizmi ve Anti-Emperyalizm ve Kürt milliyetçiliği” konulu sunum yaptı. 

Toplantıların sonunda topluca y şehrin tarihi yerlerini gezerek. Reichstag önünde G. Dimitrov’u anan Bulgaristan, Yunanistan, Ukrayna, İtalya, Sırbistan, İspanya, Belçika, İrlanda ve Almanya’dan katılan AEC üyeleri daha sonra birlikte çaylar içtiler.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.