Anti-Emperyalist Cephe: “7 Ekim, dünyanın tüm ezilen halkları için tarihi bir gündür”

Anti-Emperyalist Cephe, 7 Ekim’de işgalci İsrail’e karşı gerçekleştirilen “Aksa Tufanı” taarruzuyla ilgili bir açıklama yayınladı.
Açıklamada, “Filistin halkının ve Filistinli örgütlerin kahramanca direnişini selamlıyoruz” denilirken, Aksa Tufanı saldırısıda Filistinli silahlı direniş örgütleri (Hamas, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İslami Cihad, Aslan Yuvası, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi (FDKC), El Aksa Şehitleri Tugayları (El Fetih)’in yer aldığı belirtildi.

Anti-Emperyalist Cephe (AEC) açıklamasının tam metnini aşağıda yayınlıyoruz (Altbaşlıklar GHA tarafından konulmuştur):

Fı̇lı̇stı̇n Dı̇renı̇şı̇ İçı̇n Zafer/ Nehı̇rden Denı̇ze Fı̇lı̇stı̇n’e Özgürlük İçı̇n
Anti-emperyalist Cephe olarak Filistin halkının ve Filistinli örgütlerin kahramanca direnişini selamlıyor, 7 Ekim 2023’ü Filistin halkı ve dünyanın tüm ezilen halkları için tarihi bir gün olarak ilan ediyoruz. Emperyalizme, Siyonizme ve faşizme karşı mücadele eden herkese yol gösteren kahramanca bir direniş günü. Filistinli silahlı direniş örgütleri (Hamas, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İslami Cihad, Aslan Yuvası, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi (FDKC), El Aksa Şehitleri Tugayları (El Fetih)) tam bir işbirliği içinde Siyonizmin işgalci güçlerine karşı eşzamanlı bir askeri saldırı gerçekleştirdi.
Karadan, havadan, denizden, abluka altındaki Gazze’nin etrafındaki yerleşimci işgali altındaki topraklarının çoğuna girip geri aldılar.

“Durum ne kadar umutsuz görünürse görünsün. DİRENMENİN HER ZAMAN mümkün!”
Filistin Direnişi işgal duvarının bir bölümünü yıktı, Demir Kubbe’nin engelleyemediği 5.000 roket fırlattı, paraşütlerle İsrail hava savunmasını aştı, işgal ordusu mensuplarını kaçırdı ve Filistinli esirlerle takas etmek üzere rehin aldı.

Bu tarihi direniş bize neyi bir kez daha gösterdi ve kanıtladı?

Filistin direnişi, durum ne kadar umutsuz görünürse görünsün. DİRENMENİN HER ZAMAN mümkün olduğunu kanıtladı.
Sadece HALKINIZA GÜVENMEK zorundasınız. ABD gibi emperyalist güçlere değil. Halkın özgücüne… Direnişin her zaman hedefine ulaşılabileceğini, düşmanın yenilmez olmadığını kanıtladı. Mossad ve IDF katillerinin, onları silahlandıran emperyalizm gibi kâğıttan bir kaplan gibi olduğunu kanıtladı.

“Direniş… Nehirden denize kadar Filistin halkına ait toprakları geri almak için savaşıyor.”
Filistin direnişi 75 yıllık katliama, baskıya, topraklarından koparma, bombalamaya, Apartheid’a karşı kahramanca savaşıyor. Siyonizm ve emperyalizmin sürekli saldırılarına karşı sürekli direniyor. Nehirden denize kadar Filistin halkına ait toprakları geri almak için savaşıyor. Yerinden edilen, öldürülen, gözaltına alınan milyonlar için, çocuklar ve tüm Filistin halkı için hesap soran bir direniş. Cenin, Nablus, El Aksa, El Halil, Gazze ve Batı Şeria şehitleri için. Filistin’i haritadan silmek isteyen İsrail Siyonizmi ve ABD-AB emperyalizminin politikalarına karşı kahramanca mücadele ediyorlar.

“Tüm emperyalistler İsrail’i desteklemek için ortaya çıktılar.”
Netanyahu Filistin halkına savaş ilan etti, seferberlik çağrısında bulundu, Gazze’ye yönelik büyük ve acımasız bombardımanlar başlattı ve 400’den fazla Filistinliyi katletti. Filistinlileri, halklarının işgaline ve soykırımına karşı direndikleri için kitlesel olarak katlediyorlar. Tüm emperyalistler ve ABD liderliğindeki emperyalist bloğun işbirlikçisi devletler İsrail’i desteklemek için ortaya çıktılar. ABD askeri teçhizat gönderiyor, Almanya ve tüm AB ülkeleri katil işgalci İsrail’e tam destek verdiklerini açıkladılar.

Aynı zamanda, Emperyalizm ve Siyonizm’in propagandası, dezenformasyon ve terörizm araçlarını kullanarak Filistin halkının kahramanca direnişini lekelemek için her yolu denemektedir. Emperyalizm ve Siyonizm’in dünya halklarının beyinlerini işgal edebilmesi için bir ideolojik savaş aygıtı kurulmuştur.
Bu propagandaya karşı direnmeli, Filistin halkının ve örgütlerinin direnişini desteklemeliyiz. Gerçek teröristlerin ABD-AB ve İsrail olduğunu çok iyi biliyoruz.

“İşgal ve Katliamın Bilançosundan Sorumludurlar”
1948’den bu yana 100.000’den fazla Filistinlinin ölümünden, son 70 yılda Filistin topraklarının 3/4’ünün işgal edilmesinden, 5,9 milyondan fazla Filistinlinin mülteci olmasından ve yurtlarından sürülmesinden, son 70 yılda Filistin topraklarının işgal edilmesinden, Filistin’deki 774 kasaba ve köye el konulmasından sorumludurlar. 9 milyon Filistinli mülteciden ve anavatanlarından koparılmasından, son 70 yılda Filistin topraklarının işgal edilmesinden, Filistin’deki 774 kasaba ve köyün İsrail işgalci güçleri tarafından ele geçirilmesinden, 100.000 Filistinlinin akan sudan tamamen mahrum bırakılmasından ve yüz binlerce diğerinin su ve elektriğinin kısıtlanmasından, 600.000’den fazla yerleşimcinin Filistin topraklarına el koymasından, tamamen dışlanmış 5 milyon Filistinliden, binlerce Filistinli mahkumdan, hapsedilen ve ölen binlerce çocuktan sorumludurlar.

Filistin halkının direnişini destekliyoruz. Çünkü vatanları işgal altındadır.
Vietnam’ı, Güney Afrika’da Apartheid’a karşı mücadeleyi, Latin Amerika’da faşizme karşı mücadeleyi desteklediğimiz gibi. Dünyadaki tüm ezilen halkların mücadelesini destekliyoruz.

Ve tüm devrimci, anti-emperyalist, anti-faşist güçler Filistin direnişini desteklemeli ve enternasyonalist dayanışmayı güçlendirmelidir. Tarih, emperyalizme ve adaletsizliğe karşı el ele mücadele eden ezilen halklar tarafından yazılır. Zafer için tek yol direniştir. Haklıyız ve kazanacağız!

Fı̇lı̇stı̇n Dı̇renı̇şı̇ İçı̇n Zafer!
Emperyalı̇zme Ve Sı̇yonı̇zme Karşı Savaşmak Suç Değı̇l, Bir Görevdir!
Dı̇renı̇ş Zafer İçı̇n Tek Yoldur!
Fı̇lı̇stı̇n Halkının Ve Dı̇renı̇şçı̇lerı̇nı̇n Yanındayız!

Anti-Emperyalist Cephe

Sosyal ağlarda paylaşın