Antalya Barosu: Soylu Hakkında Suç Duyurusu

Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, baro başkanlarının yürüyüşünün engellenmesi nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Valisi Vasıp Şahin ve alanda görevli kolluk görevlileri hakkında “kişiyi hürriyetinden yoksun bıraktıkları, işkence ve kötü muamelede bulundukları” gerekçeleriyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.


AKP ve MHP’nin Avukatlık Kanunu’nda ve baroların yapısında değişiklik yapmak istemesi üzere 19 Haziran’da Ankara’ya “Savunma yürüyor” eylemi başlatan baro başkanları, 21 Haziran sabahı Ankara girişine 300 metre kala Eskişehir Yolu üzerindeki şantiyede polis ablukası arasında yaklaşık 26 saat bekletilen baro başkanları polis tarafından engellenmiş, alanda bulunanlara polis saldırmış darp etmişti. Baro başkanlarının kente girmelerine ve „Savunma Yürüyor“ yürüyüşünü devam etmek için yaklaşık 26 saat direnmişlerdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Türkiye Barolar Birliği eski Başkanı Önder Sav’ın görüşmeler sonrası yürüyüşün devam edilmesine izin verilmişti.

Balkan, sunduğu dilekçesinde baro başkanlarının etrafının çevrilmesiyle “hürriyetlerinin engellendiğini”, gelen yardımların ve ihtiyaçlarının giderilmesinin engellenmesiyle de “işkence ve kötü muamele” suçunun işlendiğini ayrıca bariyerle çevrili oldukları sırada yağmur yağmasına rağmen gelen yardımların engellendiğini ve tuvalete gitmeye dahi izin verilmediğini ifade etti.

Balkan, Dilekçesinde baro başkanlarına yönelik muameleyi tüm Türkiye ve dünyanın gördüğünü vurgulayarak, suç duyurusunun işleme konulmasını istedi. “Anayasa’ya aykırı emirleri verenler ve uygulayanlar cezalandırılmalıdır” ifadesini kullandı.





Baro başkanlarının adalet ve hukuk için yaptıkları savunma yürüyüşünden bile korkan AKP iktidarı hak ve adalet arayan avukatlara saldırdı. Tüm Türkiye ve tüm dünyanın gözlerinin önünde Avukatların darp edilmesi, abluka altına alınması ve gelen yardımların bile verilmemesi adalet arayan baro başkanlarının ve avukatların direnmesine engel olmadı. Avukatların abluka altındayken çekilen fotoğraflar tarihe yazıldı. AKP faşizmi bir kez daha teşhir oldu. Avukatlar keyfi uygulamaya teslim olmadı. Kararlılıkları sonucunda direnişleri sonuç verdi ve AKP faşizmi baro başkanlarının Ankara’ya girmelerine izin vermek zorunda kaldı


Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.