Annesinin Katilleri Adalet İsteyen Çocuklarına da İşkence Yapıyor

Direnişler Meclisi  Edibe Özçelik için bildiri dağıtıp 17:00’da evinin önünde yapacağı basın açıklamasına çağrı yaparken jandarmaların ve sivil polislerin saldırısına uğradı. 

17 ocak günü Hatay’ın Samandağı ilçesinde Edibe Öçelik’in evine kar maskeleri ile baskın düzenleyen AKP’nin polisleri Edibe Özçelik’in ölümüne sebep oldu. Güya Ümit Özçelik’i aradıklarını iddia ediyorlardı ama evde de terör estirdiler. İşkenceci polisin, ahlaksız, saygısız ve keyfi tutumu üzerine Anne fenalaştı. Anne Edibe Özçelik fenalaşınca, çocuklarının tüm çabalar  polisin  “birazdan geçer” cevabıyla karşılaştı. Müdahale etmeyerek, müdahale edilmesine engel olarak, ambulans çağırmayarak, ambulansa çağrılmasına engel olarak, su vermeyerek, su verilmesine engel olarak Edibe Özçelik’i öldüren polis-jandarma aylardır annelerinin katilinin yargılanması ve cezalandırılması için direnen çocuklarına da işkence yapmaktan geri durmuyor.

21 ağustos günü Direnişler Meclisi’nin Annesi için adalet isteyen Özçelik ailesi ile dayanışma eylemine polis-jandarma saldırdı. Polis ve jandarma sokak ortasında işkence yapmaktan çekinmedi.  Edibe Özçelik’in oğlu Ümit Özçelik ve Can Kaba işkence ile gözaltına alındı. İşkencede Can Kaba’nın parmağı kırıldı.

Onlarca polis ve jandarma, işkenceli saldırılarına direnen Merve Demirel ve Şura Başer’i olay yerinde gözaltına alamayınca gece kaldıkları evden gözaltına alındılar…

Sosyal ağlarda paylaşın