Anagold’da sendikacıdan işçiye: Şov yapma

Anagold Madencilik’te yetkili sendika olan işbirlikçi Türkiye Maden İşçileri Sendikası’ndan Hüseyin Gürbüz, İliç’te kendisini protesto eden bir işçiye ‘şov yapma’ dedi.

Erzincan İliç’te maden ocağında meydana gelen ve 9 işçinin de altında kaldığı toprak kaymasının ardından işçiler, Anagold Madencilik’te yetkili sendika olan Türkiye Maden İşçileri (Maden İş) Sendikası Genel Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri Hüseyin Gürbüz’ü protesto etti.

Bir işçi Gürbüz’e, “Bizi göçüğün altında bıraktınız. Bizi köle ettiniz. Memleketimizde canımızı da, malımızı da köle ettiniz. Amerikan insan da biz insan değil miyiz? Amerikan günlük saati 35 dolar da sen bizi 10 liraya saatini çalıştırmıyorsun” sözleriyle tepki gösterdi. Gürbüz de işçiye, “Sen susma devam et… Madeni ben mi sattım? Şov yapma” dedi.

Anagold işçisi katliamın üçüncü gününde Türkiye Maden İş Sendikası’nı protesto etti. Sendikadan Hüseyin Gürbüz’ün işçileri ziyaretine tepki gösteren bir işçi, “Bizim içimizde ne işi var. Bizim zaten acımız büyük. Bizi göçüğün altında bıraktınız. Bizi köle ettiniz. Memleketimizi de canımızı da, malımızı da köle ettiniz. Amerikan insan da biz insan değil miyiz? Amerikan günlük saati 35 dolar da sen bizi 10 liraya saatini çalıştırmıyorsun. Biz köle miyiz yahu. Sesimizi çıkardığımız zaman ‘susun.’ 13 yıldır susmadım, şimdi de susmayacağım” diye konuştu.

‘İŞÇİLERİ SUSTURA SUSTURA BU HALE GETİREN BU SENDİKA’
Sendika başkanı işçiye, “Sen susma devam et… Madeni ben mi sattım? Şov yapma. Sana kim gazı verdiyse onun yanına git” dedi.

Sırtını emperyalist şirkete yaslayan işbirlikçi sendikacılar işçinin kanının emilmesinde en büyük sorumluluğa sahiptir. AKP iktidarı ile sendikaların tamamına yakını AKP organları gibi işlerken, isimlerinde devrimci, emekçi gibi ibareler olan sendikalar ise işçilerin sorunlarıyla ilgisiz. Böylesine bir katliam, doğa katliamı yaşanırken, emperyalizmin ülkemizi zehirlediği böylesi bir olay yaşanırken DİSK, KESK gibi sendikalar seçim gezilerinde, liste telaşında. Tek bir direniş, tek bir protesto yaptıkları görülmez.
Emekçilerin kanını bile bile, göz göre göre katleden doğamızı yok eden AKP iktidarı eliyle emperyalizm, işbirlikçi tekellerdir evet. Ancak bu durumu değiştirebilecek tek güç emeğin gücünü etkisiz hale getiren işbirlikçi sendikalar da en az bu katiller kadar sorumludur…

Sosyal ağlarda paylaşın