Almanya’nın Chemnitz belediyesinden Nazi Törenine izin!

Irkçı eylemlerin ve saldırıların en yoğun yaşandığı bölge olan Chemnitz’de Pazartesi günü Thomas Haller (55) adli bir Neo Nazi için cenaze töreni düzenlenecek.

Daha önce Chemnitz de neler yaşandı?

YIL: 2018

25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gece, Chemnitz şehrinde 35 yasında bir almanın bıçaklı saldırıya uğrayıp öldürülmesi sonucu iki göçmen göz altına alındı ve bunlardan birisi daha sonrasında tutuklandı.

Bu olaydan hemen sonra 27 Ağustos’ta Nazilerin yoğunlukla yaşadığı ve örgütlendiği bilinen Almanya’nın doğusundaki Chemnitz şehrinin merkezinde 6000 kişiye yakın aşırı sağcı holigan grupları bir miting düzenledi. Bu miting esnasında sağcı gurupların göçmenlere saldırdığı, kovaladığı ve Nazi selami verdikleri görülen görüntüler gündemde büyük tepki yarattı.

Polisin ve belediyenin bu sağcı göstericilere karşı “koruyucu” tutumu ve (eski) Alman iç istihbarat başkanı Hans-Georg Maaßen’in konuyla ilgi görüntülerin olmasına rağmen bu görüntülerin gerçekliğine itibar etmediğini açıklaması ve olayın yansıtıldığı gibi olmadığını söylemesinin ardından 120 kişi o günü şiddete uğradığından ve hakaret işittiğinden kaynaklı şikayetçi olmuş ve saldırganların tespit edilmesi için soruşturma başlatmıştı.

Thomas Haller (kanser hastası) Almanya’nın en tanılan Nazilerinden biri olmasının yanı sıra aynı zamanda ırkçı Holigan “HooNaRa” (Holigans-Nazış-Rassisten) grubunun kurucusu ve yöneticisidir.

Alman polisinin aktarmış olduğu bilgiye göre Cenazesine 4000 kişinin katılması bekleniyor.

Chemnitz belediyesi yabancı düşmanlığıyla bu kadar tanılan birinin cenaze töreni ile defnedilmesi olayına “özel mesele” olarak ele alıyor ve nazilerin cenazeyi kullanarak bir gösteri yapmasına izin veriyor.

Naziler sosyal medya üzerinden çalışmalar yapıyor ve adeta Pazartesi günü yapacakları gövde gösterisine hazırlanıyorlar.

Daha önce yaşanan Chemnitz olaylarından da bilinmektedir ki bu cenaze töreni yansıtılmaya çalışıldığı gibi “ özel bir mesele“ değil tam tersine Nazilerin ırkçı söylemlerde bulunduğu, Hitler selami verdiği ve göçmenlere saldırdığı bir Nazi gösterisi olması bekleniyor

Polis cenaze sahiplerini koruyacağını ve yaşanacak bir olayda  “müdahale edeceğini “ ve her şeye hazırlıklı olacaklarını Alman basında duyurdu.

Gün geçtikçe Irkçılığın artığı Avrupa’da; ırkçılığa karşı yapılan kampanyalar kriminalize ve terörize edilirken, yasaklanırken bir Nazi cenaze töreni ile yarın Chemnitz de defnedilebilecek.

Yarın yaşanacak olan gelişmeleri sizlere Gerçek Haber Ajansı olarak devam aktaracağız….

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.