Almanya’da Vatandaşlığa Yeni Ölçü: İSRAİL’İ TANIMAYANA VATANDAŞLIK YOK!

Almanya’da vatandaşlık verilmesinde yeni bir ölçü daha getirilmek isteniyor. CDU/CSU tarafından Federal Meclis’e verilen tasarı ile “İsrail’in varlığını kabul etmek”, Almanya vatandaşlığına geçişte temel kriterlerden biri olması öngörülüyor. SPD’nin de aynı görüşü savunduğu bildiriliyor.

CDU/CSU tarafından parlamentoya verilen tasarıda, “İsrail’in var olma hakkını kabul etmek”, vatandaşlığa alınma kriteri haline getiriliyor.
Tasarıda, vatandaşlık yasasına “İsrail Devleti’nin var olma hakkını kabul eder ve İsrail Devleti’nin varlığına karşı herhangi bir girişimde bulunmayacağını beyan eder” ifadesinin eklenmesi isteniyor.
Yani İsrail devletini tanımak yetmiyor; vatandaşlığa başvuran kişirden, İsrail’e karşı, İsrail’in katliamlarına karşı da herhangi bir girişimde bulunmayacağını taahhüt etmesi isteniyor.
Yine tasarıda, “antisemitik bir suç işlenmesi, vatandaşlığın alınması ve sınır dışı edilmesi” için yeterli sayılıyor.

VATANDAŞLIĞA KABUL EDİLMEDİĞİ GİBİ, ÜSTÜNE CEZA VERİLECEK!

Faşist partilerin hazırladığı tasarıda ayrıca, yasaklanan “Nehirden denize Filistin özgür olacak” sloganı kast edilerek, İsrail Devleti’nin ortadan kaldırılması çağrısında bulunmanın veya herhangi bir kasıtlı antisemit eyleme katılmanın en az bir yıl hapis cezası ile cezalandırılması öngörüldü.
Tasarıda bir madde daha var ki, düzenin kendi hukukunu da tamamen ayaklar altına alarak “Yahudi karşıtı mültecilerin haklarının elinden alınması”nı öngörüyor.

SPD’DE DE AYNI KAFADA!

Gerici “BİRLİK Partileri” bu tasarıyı sunarken, Alman Hükümeti’nin büyük ortağı SPD’nin Federal Meclis Grup Başkan Yardımcısı Dirk Wiese de yaptığı açıklamada bu tasarıyı desteklediklerini, bu kafa yapısını paylaştıklarını ortaya koydu.
Wiese yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Yahudi karşıtlarına Alman pasaportu verilmeyecek. Yeni vatandaşlık yasasında bunu çeşitli düzeylerde güvence altına alıyoruz”.
Wiese, “antisemitlerin Alman pasaportlarını geriye dönük olarak kaybetmelerini sağlamak istediklerini” de ifade etti.

Sosyal ağlarda paylaşın