Almanya’da Üniversiteden Yargıya, Devrimci Düşmanlığı Kol Geziyor.
KÖLN ÜNİVERSİTESİ ÜROLOJİ-ONKOLOJİ BÖLÜM BAŞKANI, İHSAN CİBELİK’İN AMELİYATINI YAPMAYI REDDETTİ!

Kanser teşhisi konulan Grup Yorum üyesi tutsak İhsan Cibelik’in bu ay içinde ameliyat olması bekleniyordu. Mahkeme, bu yönde bir takvim çıkarıldığını açıklamıştı.
Ancak 21 Şubat’ta yapılan duruşmada görüldü ki, ameliyatı yapacak olan doktorun, ameliyatı yapmayı reddettiği belirtildi.
Doktorun ameliyatı yapmayı neden reddettiği üzerine bir açıklama yapılmadı.
Ama duruşmada daha da ilginç olan, mahkemenin bu durum karşısında “bu durum bizi ilgilendirmez” demesiydi.
Mahkeme, yargıladığı bir tutuklunun vehamet ve aciliyet taşıyan sağlık durumu hakkında “bizi ilgilendirmez” diyordu. O kadar ki, mahkeme heyeti, İHsan Cibelik’in bu konuda duruşmada söz almasını bile engelledi.
Açıkça görülüyor ki, ameliyatı reddeden doktorun ameliyatı reddediş gerekçesiyle, mahkemenin “bizi ilgilendirmez” demesi arasında bir “hemfikirlik” vardır.
Hemfikirlikleri, devrimci düşmanlığı noktasındadır.
Hemfikirlikleri, bir hasta tutsak devrimciyi “sessiz imha” etme konusundaki birlikleridir.

DOKTORA VE MAHKEMEYE TEPKİLER:
İhsan Cibelik’in ameliyatının yapılmaması ve mahkemenin de bu konuda bizim ilgilendirmez tutumu takınması, öfkeye ve tepkiye neden oldu.
İlk tepkiyi, duruşmaya katılan izleyiciler gösterdi.
Daha sonra, 129 Komitesi, Avrupa Halk Cephesi ve çeşitli demokratik kurumlar tarafından yapılan açıklamalarla bu tutum protesto edildi.
Avrupa Halk Cephesi tarafından yapılan açıklamada da Köln üniversitesi ve doktorun açıklama yapması gerektiği belirtilerek şöyle denildi:

“KÖLN ÜNİVERSİTESİ VE Dr. HEIDENREICH AÇIKLAMA YAPMALIDIR!
Mahkemede Dr. Heidenreich’ın İhsan Cibelik’in ameliyatını yapmayı reddettiği bildirildi.
Ama bir gerekçe belirtilmedi.
Bu durum, ne Hipokrat yeminine, ne devletlerin tutuklu ve hükümlüler karşısındaki yükümlülüklerine uygun bir durum değildir.
Köln Üniversitesi ve Dr. Heidenreich, ameliyatı neden yapmadıklarına dair açıklama yapmak zorundadır.
Kuşku yok ki, biz sözkonusu doktoru da, Köln Üniversitesi’ni de tanıyoruz.
Doktor, Cibelik’in biopsisini yapmadı. Köln üniversitesi ise, aşağılayıcı koşullar altında muayene yapılabileceği açıklamasını yapmıştı.
Biz bu uygulamalardan ve açıklamalardan anlıyoruz ki, Köln Üniversitesi koridorlarında Nazi kafalı doktorlar ve yöneticiler dolaşmaktadır.
Öyle değilse, başka bir “açıklamaları” varsa, bunu halka ve bizzat tedavisini yapmadıkları tutsak İhsan Cibelik’e açıklamak zorundadırlar.”


Sosyal ağlarda paylaşın